Allmand Mobi-lights voor Verkeerspolitie

Allmand Mobi-lights voor Verkeerspolitie van Allmand Europe

Door: Allmand Europe  28-05-2009

Speciale custom-made uitvoering voor Verkeerspolitie
Na uitgebreide testen en vergelijken, heeft
ook de Nederlandse Politie de voorkeur uitgesproken voor de mobiele verlichting van Allmand Europe. En daarmee hebben ze gekozen om het beste en meeste licht in huis
te halen. De Vertical Pro lichtmasten gaan in bijzondere situaties en bij calamiteiten ingezet worden.
In de hal van de Verkeerspolitie, dienst Executieve Ondersteuning (EXO), staan sinds kort twee mobiele lichtmasten. Niet zomaar mobiele lichtmasten maar hele bijzondere.
De ingrediënten: vier lampen van 100.000 lumen per stuk, verticale mast van 8.70 meter, hydraulisch gestuurd, aggregaat, dieselmotor, kentekenplaat én voorzien van de originele politie-striping.

De Vertical Pro lichtmasten zijn door EXO aangeschaft voor ANPR controles (automatische kentekenherkenning) bij Allmand Europe uit Culemborg.
Voorheen werden er lichtunits ingehuurd maar nu zijn ze toegevoegd aan het ‘wagenpark’, en dat scheelt geld en tijd.

Vanuit het aanbod van verschillende leveranciers is de keuze gevallen op het nieuwste type mobilight de Vertical Pro. Onder meer vanwege de enorme lichtopbrengst waar de Allmandverlichting om bekend staat. Maar hoeveel licht geeft dat nou eigenlijk, vier keer 100.000 lumen? Met één lichtmast in het midden van een voetbalveld kun je in het doel met gemak de krant lezen! Op de lampen zijn kappen aangebracht om de lichtstraal te stellen.

De mobiele Allmand lichtmasten worden inmiddels, tot volle tevredenheid, ingezet ter ondersteuning van de diverse districten en diensten van de verkeerspolitie .