Allmand zet de A2 in de schijnwerpers

Allmand zet de A2 in de schijnwerpers van Allmand Europe

Door: Allmand Europe  19-06-2009

In Nederland wordt gelukkig nog voldoende gewerkt aan het wegennet. In 2006 is reeds besloten een nieuw project te vergeven voor de aanpak van een van de drukste stukken van de A2 tussen Holendrecht en Maarssen. Een combinatie van aannemers waaronder KWS, Boskalis en Mourik gaan in samenwerking dit project te lijf. Het project omvat onder meer een gedeeltelijke verbreding van de A2 tot ‘2 x 5' rijstroken en 2 vluchtstroken. Vanwege de hoge produkties en een ongestoorde aanvoer van het asfalt is er door de asfaltbedrijven KWS, van Kessel en Mourik voor gekozen om de asfaltwerkzaamheden voor een groot deel ‘s nachts uit te voeren.

Essentieel voor het werken in de nacht is een goede werkverlichting. Meestal is er nog geen permanente verlichting of zelfs maar stroomvoorziening aanwezig op de locaties waar gewerkt wordt. Bovendien wordt er over grote afstanden gewerkt en is de behoefte aan verlichting die wisselend met de werkzaamheden doorlopend kan verschuiven.
Om hiervoor een goede oplossing te vinden moest er mobiele werkverlichting opgesteld worden.

De mannen van KWS, van Kessel en Mourik hoefden niet lang na te denken over de aanschaf van 12 nieuwe lichtmasten. Ook al is er voldoende aanbod van verlichtings-materieel op de markt, al vrij snel bleek de Vertical Pro lichtmast van Allmand de enige serieuze keuze te zijn. Een groot voordeel is de mobiliteit en de snelheid waarmee de lichtmasten kunnen worden uitgezet. De lichtmasten zijn zeer snel te plaatsen daar waar ze op dat moment nodig zijn. Dit in tegenstelling tot lichtunits die niet mobiel zijn. Het interne Kubota Dieselmotoraggregaat zorgt voor een krachtige stroomvoorziening en straalt kwaliteit en betrouwbaarheid uit onder de medewerkers van Van Kessel.
De Vertical Pro mobilight beschikt over 4 Super High Output lampen van 1000 watt per stuk, welke 10 x meer licht dan een 1000 wat Halogeenlamp.
Daarmee kan met gemak een werkvak van ruim 2 kilometer in het licht worden gezet. De lichtmasten zijn voorzien van extra stroomvoorzieningen, zodat er om de 200 meterook elektriciteit beschikbaar is. Verder is de aanwezigheid van een eigen service- en onderhoudsdienst inclusief spare-parts-magazijn centraal gelegen Culemborg, een sterk pluspunt van Allmand Europe. 

Dat de asfalbedrijven ook lichtmasten voor een lagere prijs in huis hadden kunnen inkopen, was ze uiteraard bekend. Maar de prijs-kwaliteit verhouding in het aanbod van de 12 lichtmasten van Allmand waarbij ze bovendien direct uit voorraad leverbaar waren, was nergens anders te krijgen!
Inmiddels staat het werkvak langs de A2 dankzij Allmand’s Vertical Pro’s iedere werknacht in de schijnwerpers.