Nieuw: de eerste milieuvriendelijke stap op FSC in Nederland !

Nieuw: de eerste milieuvriendelijke stap op FSC in Nederland ! van Lotika

Door: Lotika  22-03-2008

De grondstof voor de natuurrubberen zool komt van een FSC gecertificeerde plantage op Sri Lanka. Mannen en vrouwen werken er samen en doen op een milieuvriendelijke en duurzame manier aan bosbouw. Daarom dragen de Ethletic sneakers het logo van de Forest Stewardship Council (FSC © 1996, Cert.-Nr. IMO-COC 25582) op de zool. FSC zet zich in voor de bescherming van de bossen wereldwijd en voor verantwoord bosbeheer.
De plantage is al een geregistreerde theeleverancier onder Max Havelaar en het rubber wordt volgens fair trade criteria ingekocht. De producenten beslissen samen hoe de meerprijs voor het rubber besteed wordt .
De Ethletic sneakers worden gemaakt in Sialkot, de wereldhoofdstad van de voetbalproductie. In deze fabriek worden ook eerlijke voetballen gemaakt met het Max Havelaar keurmerk. De fair trade premie wordt gebruikt voor de verbetering van de gezondheidszorg van de arbeiders en hun gezinnen en voor microkredieten.
De trendy sneakers worden exclusief voor Ethletic gemaakt en zijn zowel in een laag als een hoog model leverbaar, in klassiek zwart design met witte neus. Andere modieuze kleuren zijn binnenkort leverbaar. Ethletic is verkrijgbaar in de detailhandel (verkoopadressen op de website) en via de Ethletic web shop. www.ethletic.nl en www.lotika.nl