Nieuw: De Millennium Doelstellingen VoetbalVoor een sportieve aftrap in 2008

Nieuw: De Millennium Doelstellingen VoetbalVoor een sportieve aftrap in 2008 van Lotika

Door: Lotika  22-03-2008

‘Deze bal is van een uitstekende kwaliteit en ligt lekker aan de voet. De kleurige symbolen op de bal verwijzen op een speelse manier naar de noodzaak om de armoede in de wereld aan te pakken’, zegt Jeannine Durwael-Mathy die meer dan 20 jaar ervaring heeft in de eerlijke handel. ‘De duurzame bosbouw voor het rubber past perfect in een tijd dat de global warming dagelijks onze krantenkoppen haalt. De fair trade premie die we betalen verbetert direct de levensomstandigheden van de arbeiders en hun gezinnen op de rubberplantage in India en bij de voetbalproductie in Pakistan. Een duidelijk voorbeeld van milieubewust en eerlijk produceren. En dit is mogelijk met gewoon een balletje te trappen.’

In 2000 hebben de regeringen van 189 landen die lid zijn van de Verenigde Naties afgesproken om tegen 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Er werden 8 concrete doelstellingen vastgelegd om armoede en honger te bestrijden: de millennium doelstellingen. De officiële symbolen van deze 8 doelstellingen zijn op de bal gedrukt.

De grondstof voor de natuurrubberen bal komt van een FSC gecertificeerde plantage in India. Mannen en vrouwen werken er samen en doen op een milieuvriendelijke en duurzame manier aan bosbouw.
De Millenniumbal wordt gemaakt in Sialkot, de wereldhoofdstad van de voetbalproductie. De Talon fabriek maakt al jarenlang eerlijke voetballen met het Max Havelaar keurmerk. De fair trade premie wordt gebruikt voor de verbetering van de gezondheidszorg van de arbeiders en hun gezinnen en voor microkredieten.
De Millennium voetbal wordt exclusief voor Ethletic gemaakt. Hij is verkrijgbaar in de detailhandel (verkoopadressen op de website) en via de web winkel. Daarnaast levert Lotika ook andere fair trade ballen met opdruk en ballen met eigen design/ logo.


Voor meer informatie:
Jeannine Durwael-Mathy
Tel. Tel. 0345 51 87 60 Mob. 06 54 90 19 60
website www.millenniumbal.nl
www.lotika.nl

www.fairdealtrading.nl