Rijkswaterstaat, Chubb en Silca bouwen samen aan wegen naar de toekomst

Rijkswaterstaat, Chubb en Silca bouwen samen aan wegen naar de toekomst van Silca Traffic Systems Europe

Door: Silca Traffic Systems Europe  29-07-2008

Pilotproject mobiele camera's op de Autodrip Zoals u van ons gewend bent kijken we bij Silca Traffic Systems Europe b.v. altijd vooruit en staan we open voor innovatie van onze reeds hoogstaande verkeersinformatiesystemen. Samen met onze partner Chubb Beveiliging participeren we vanaf 1 september in een vier maanden durend pilotproject van Rijkswaterstaat: Wegen naar de Toekomst.

In dit proefproject worden de mogelijkheden bezien en getest om de bekende geel-groene dienstwagens met Autodrips van Rijkswaterstaat te voorzien van mobiele camera’s. Dit met als doel om letterlijk meer zicht te krijgen bij incident management. En met meer zicht door middel van de mobiele camera’s op de dienstwagens beoogt men in de toekomst sneller, veiliger en vooruitstrevender te communiceren. De camerabeelden zullen via webapplicaties beschikbaar zijn voor de verschillende diensten voor wie deze informatie onontbeerlijk is, zoals o.a. verkeerscentrales, KLPD en de diverse meldkamers van noodhulpdiensten.

Er zullen tijdens de pilotperiode welke duurt tot eind dit jaar, een vijftal verschillende systemen naast elkaar draaien. Elk door verschillende combinaties van hardwareleveranciers, software- ontwikkelaars en autodripproducenten. Silca Traffic Systems Europe b.v. en haar partners realiseren de installatie van een dergelijk systeem op één van de RWS dienstwagens in het district Zwolle.

U ziet, met de implementatie van mobiele camera’s kijken we ook nu weer vooruit en bouwen samen aan wegen naar de toekomst!

Zie hier het 'Hart van Nederland' nieuwsitem op SBS6, 27-10-2008


Contact Silca Traffic Systems Europe

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share