Rozis preferred AS2-reseller voor Nederland

Door: Rozendaal Interchange Systems  10-09-2007
Trefwoorden: As2, As2 Communicatieverbindingen, As2 Verbindingen,

Medio 2007 is Rozis een overeenkomst met ECS International BV. / Cleo Communications Inc. aangegaan, waarmee zij preferred reseller van Cleo-softwareproducten voor Nederland is geworden. Cleo-software wordt gebruikt voor het opzetten van AS2-communicatieverbindingen, dat wil zeggen beveiligde, directe en internetgebaseerde verbindingen tussen partners. De software is ook geschikt voor het realiseren van secure verbindingen op basis van protocollen als AS3, FTP, OFTP, HTTP, etc. De software is uitstekend te integreren met bestaande EDI-software en backoffice-applicaties. Handelspartners die elektronisch berichten uitwisselen kunnen voortaan dus bij Rozis terecht voor particuliere AS2-verbindingen, of voor AS2-verbindingen via het Rozis Facilitair Centrum.

AS2 (Applicability Statement 2) is een speciaal protocol voor veilig en betrouwbaar datatransport over het internet. AS2-software regelt de verbinding, het afleveren, het valideren en het bevestigen van ontvangst van de data. Een implementatie van AS2 bestaat uit twee systemen, een client en een server die met elkaar over het internet communiceren in een directe ´peer to peer´ verbinding. AS2-software vervult zowel de rol van de client als van de server. De veiligheid van AS2 is gegarandeerd door het gebruik van digitale certificaten, Hash-algoritmes, en certificering door de Drummond Group.

De Cleo-software die Rozis zal gaan ondersteunen zijn Lexicom, communicatiesoftware voor kleine tot middelgrote bedrijven, VL Trader, het communicatieplatform vanaf 10 partners, en Versalex Suite, de complete software-omgeving voor alle communicatie. Eerder heeft Rozis binnen het Rozis Facilitair Centrum al Cleo-software geïmplementeerd voor AS2-connecties met diverse partners als Albert Heijn, Etos, SSL International, Heidelberger, Seeburger, etc.

Dhr. Willem van Tongerloo, directeur Rozis, zegt over de reseller-overeenkomst: "Voor Rozis is het een belangrijke samenwerking, en uitbreiding van haar productaanbod, omdat AS2 internationaal steeds meer toegepast wordt. De Cleo-producten zijn hiervoor een goed en stabiel platform."

Als AS2-reseller zal Rozis zich richten op het realiseren van drie soorten connecties:
· Particuliere AS2-verbindingen
Een particuliere AS2-verbinding is interessant door de lage (internet)berichttransportkosten als u veel berichten met één partner uitwisselt. Rozis levert de benodigde software en updates, ondersteuning bij de installatie en inrichting, en biedt support.
· Managed AS2-verbindingen via het Rozis Facilitair Centrum
Als u veel handelspartners heeft waarmee u via AS2 wilt communiceren, kunt u de inrichting en het beheer van de AS2-connecties aan Rozis uitbesteden. Ook kunt u gebruik maken van de AS2-verbindingen binnen het Rozis Facilitair Centrum. Rozis functioneert dan als uw AS2-provider.
· AS2-verbinding met RFC
Partijen die zelf al een AS2-verbinding opgezet hebben, kunnen een gratis aansluiting met het RFC realiseren.

Belangstelling? Neem contact op met Rozis: telnr. 026-3634610, via e-mail: sales@rozis.nl., of bezoek onze website: www.rozis.nl.

Trefwoorden: As2, As2 Communicatieverbindingen, As2 Verbindingen, As2-reseller, Backoffice Applicaties, Cleo-software,

Contact Rozendaal Interchange Systems

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share