AANDACHT VOOR DE AIRCO

AANDACHT VOOR DE AIRCO van AircoCare

Door: AircoCare  14-11-2006
Trefwoorden: Airco Vullen, airco specialist, Airco Bijvullen

 

Auto airconditioning is hot of eigenlijk; het is cool!. Steeds meer automobilisten hebben een airco in de auto. Een auto airco is comfortabel. In de zomer houdt de airco de auto lekker koel en op regenachtige dagen voorkomt het beslagen ramen. Daarnaast blijkt uit onderzoeken dat een 'koele' automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactie vermogen heeft.

 Zolang de auto airco werkt, gaat alles goed. Zo denkt de trotse bezitter, die ervan uitgaat, dat het systeem onderhoudsvrij is. Tenslotte wordt in de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant nauwelijks gerept over airco controle. Maar zo’n weldadig koelsysteem is een erg ingewikkelde installatie. Dit geldt vooral een automatische airco of de climate control.

Op basis van hun constructie kan een auto airco geen hermetisch gesloten systeem zijn. Een auto airco verliest per jaar gemiddeld zo'n 5 tot 10% van de totale vulhoeveelheid. Als de airco weinig wordt gebruikt bestaat het risico dat afdichtingen gaan uitdrogen en gaan lekken. Het koudemiddel raakt dan onder niveau.

Koudemiddel en de in systeem aanwezige olie zijn hygroscopisch; ze trekken vocht aan. Dat vocht leidt weer tot verzuring en lekkage. Als er koudemiddel weglekt, raakt de airco compressor na verloop van tijd oververhit. Verreweg de meeste installaties gaan dan ook defect door een te laag niveau van het koudemiddel als gevolg van lekkage.

Desondanks besteedt de garage bij een onderhoudsbeurt vaak nauwelijks of geen aandacht aan het aircosysteem. De simpele reden is dat er maar weinig zijn die expertise op dit gebied hebben. Lekken worden niet gecontroleerd, er wordt geen koudemiddel bijgevuld en meer dan eens blijkt achteraf de compressor, het hart van de installatie, te zijn beschadigd.

Een nieuwe compressor kost gemiddeld 600 euro en dan zit deze nog in de doos. Om koudemiddelverlies en daarmee gevolgschade te minimaliseren, bestaat een heel eenvoudige oplossing: regelmatig onderhoud (airco vullen, airco bijvullen) door een auto airco specialist.

AIRCOCAREbiedt hiervoor een passende oplossing!!!

AIRCOCARE is een bedrijf dat gespecialiseerd is in onderhoud en mobiele service van auto airconditioning, voor zowel bedrijven als particulieren. De service bestaat o.a. uit opsporen van lekkages, reparatie diagnose, stankbestrijding, recoveren en vullen van airco installaties in auto's, vrachtwagens, landbouwmachines, grondverzetmachines e.d.

Onze service is mobiel, dit wil zeggen dat wij onze dienstverlening ter plaatse, bij een bedrijf of aan huis, kunnen aanbieden. Vakkundige diagnose wordt door een STEK monteur gesteld en het probleem kan met onze ondersteuning adequaat worden opgelost.

Persoonlijk contact met onze klanten en het leveren van vakkundige service staan bij AIRCOCARE hoog in het vaandel. Door onze specialisatie in deze techniek in combinatie met de mobiele service zijn wij dan ook in staat om concurrerende prijzen te hanteren.

De service aan particulieren kan zowel "aan huis" van de klant als bij een van de bedrijven, waarmee AIRCOCARE samen werkt.

Trefwoorden: Airco Bijvullen, airco specialist, Airco Vullen, auto airco specialist, mobiele auto airco service, onderhoud auto airco