Bouwwereld.nl, community voor bouwtechneuten

Door: Bouwwereld  17-10-2006
Trefwoorden: Internet, Www.bouwwereld.nl

Trefpunt voor bouwtechnische professionals

Onder de vlag van het vakblad Bouwwereld start uitgever Reed Business Information een internetsite die uit moet groeien tot dé community voor de bouwtechneut. Bouwtechneuten die op zoek zijn naar referentieprojecten en technische oplossingen voor vraagstukken over constructies, materiaaltoepassing en detailleringen, kunnen vanaf 17 oktober terecht op www.bouwwereld.nl  

In tegenstelling tot veel bouwgerelateerde websites is Bouwwereld.nl géén digitaal vakblad, maar een doordachte business-to-business-site over bouwtechniek waarmee de bezoeker gratis zoekfuncties kan inzetten om vraagstukken op te lossen. www.Bouwwereld.nl  biedt snelle, concrete informatie over woning- en utiliteitsbouw, herbestemming, renovatie en nieuwbouw. Naast de uitgebreide database met projecten, tekeningen en details, biedt de site ook kort nieuws, bouwfouten, een agenda en een vacatureoverzicht. Al deze informatie is te vinden met een gebruiksvriendelijke navigatie, waarbij de vakspecialist zeer concreet de informatie kan verkrijgen die hij of zij zoekt.

De hoofdredacteur van Bouwwereld, Peter de Winter, legt uit wat de toegevoegde waarde van de site is.“Er is op internet veel te vinden over bouwtechniek, maar wie via een zoekmachine termen ingeeft als betonkernactivering, kanaalplaatvloer of schoonbeton komt op zijn best uit op websites van fabrikanten, brancheverenigingen of opleidingsinstituten. Op zich niets mis mee. Een beetje bouwtechnisch georiënteerde websurfer weet dat genoemde informatie primair bedoeld is om producten en/of diensten te promoten en dus per definitie gekleurd is. www.Bouwwereld.nl gaat daar verandering in brengen. Per slot van rekening zijn bouwtechnische vraagstukken er om opgelost te worden.”

Gratis
Het raadplegen van de informatie op Bouwwereld.nl is helemaal gratis. Daarnaast kan de gebruiker zich abonneren op een e-mailnieuwsbrief waarmee hij of zij periodiek op de hoogte gehouden wordt van updates.

Trefwoorden: Internet, Www.bouwwereld.nl