Wat is affiliate marketing?

Door: Hostservice Nederland  11-04-2008

Dit is de beschrijving zoals Wikipedia hem geeft anno April 2008.

Voor de verkoper is affiliate marketing een mooie manier van marketing, want hij hoeft pas te betalen als het product is verkocht of aan een andere eis is voldaan die hij stelt zoals clicks op een advertentie etc.

Helaas is er ook in deze markt een hoop fraude gaande. Soms wordt er bijvoorbeeld betaald per ‘lead’. Een lead is een potientiële klant. Verkopers lijken hier echter andere betekenissen aan te geven en soms verdwijnen leads na een maand of langer ineens van je lijst omdat er geen verkoop was. Dit is jammer en maakt het affiliate weer kapot.

Op deze website vind je uitleg en gratis cursussen en verzamelen we dagelijks tips en artikelen die jou, bezoeker leert hoe je succesvol geld kunt verdienen door het verkopen van producten van anderen!

PPL (Pay Per Lead), PPA (Pay Per Action) waaronder PPS (Pay Per Sale) valt zijn enkele voorkomende termen. Andere methodes zijn PPV (Pay Per View) en PPC (Pay Per Click). Deze laatste wordt bijvoorbeeld door Google gehanteerd in haar Adwords advertenties.

Gelijk beginnen met leren? Hier kun je de huidige cursus vinden!