An de lange toafel 14 maart Sinderen

An de lange toafel 14 maart  Sinderen van Molenaar Online

Door: Molenaar Online  04-03-2009
Trefwoorden: Evenement, Intended

An de lange toafel

Veel Nederlanders hebben in Frankrijk al eens kennis gemaakt met het verschijnsel ‘Table d’Hote’, letterlijk: de tafel van de gastheer. Je eet er, na reservering, voor een vast bedrag ‘wat de pot schaft’, samen met de gastheer en gastvrouw en andere gasten aan één (lange) tafel, een aanschuiftafel. Kenmerkend is dat de kwaliteit van de - locale of regionale - gerechten vaak meer dan uitstekend is met ingrediënten van hoge kwaliteit. Dit voorjaar start bij Herberg ‘t Hengeveld in Sinderen een nieuwe activiteit, die hierop is gebaseerd, onder de naam:

An de lange toafel.

Streven is om de gasten kennis laten maken met ‘heerlijk en eerlijk’ eten, waarbij voornamelijk natuurlijke en biologische ingrediënten worden gebruikt, veelal van regionale herkomst. Gastvrouw en ‘chef de cuisine’ Janine Lusink heeft veel kennis opgedaan omtrent allerlei aspecten van gezond en lekker eten die zij, en passant, graag met haar gasten zal delen.

Gastheer Ger Janssen zorgt ervoor dat er An de lange toafel meer gebeurt. Naast de gasten schuiven ook enkele genodigden aan om mee te eten. Zij worden gedurende de avond aan tafel door één of twee vragenstellers geïnterviewd en daarbij uitgenodigd om iets over hun bezigheden te vertellen. Korte gesprekken, afgewisseld met een akoestisch muzikaal intermezzo, verzorgd door één of meerdere muzikale gasten die zijn uitgenodigd. En natuurlijk is er veel tijd om heerlijk te eten. An de lange toafel biedt plaats aan maximaal 50 gasten. Reservering is noodzakelijk en kan tot vier dagen vooraf. In 2009 wordt An de lange toafel vier keer georganiseerd, telkens op een zaterdagavond.

De eerste keer is op zaterdag 14 maart. Aanvang 19.00 uur. Voor deze avond hebben twee boeiende persoonlijkheden uit de regio medewerking toegezegd: Saskia Heijink van Boekhandel Rutgers in Varsseveld en dirigent Ben Simmes uit Gaanderen. Boekhandel Rutgers organiseert al jaren met veel succes literaire avonden met bekende schrijvers, die vrijwel altijd zijn uitverkocht. De gesprekken met Saskia Heijink leveren ongetwijfeld een interessant verhaal op over haar ‘succesformule’ en over geschiedenis en toekomst van Boekhandel Rutgers. De afgelopen tijd is overal met veel lof en waardering gesproken over de ‘Drie onder één kap’ galaconcerten met het Varssevelds Mannenkoor, Con Spirito en het Gaanderens Mannenkoor. An de lange toafel een gesprek met Ben Simmes, onder meer over de achtergronden van dit grote succes.

Roosmarijn Tuenter, samen met Lisa Glasbergen en Inge de Jong (van de groep Intended, in 2008 winnaar van het open podium in Amphion) verzorgen op 14 maart de muzikale omlijsting. Gelderlander-columnisten Frans Miggelbrink of Bert Scheuter voeren de gesprekken.

De tweede An de lange toafel zal plaatsvinden op zaterdagavond 16 mei.

Voor meer informatie en reservering: www.herberghengeveld.nl, [email protected] of 0315 617406.

Noot voor de redactie:

De kosten voor deelname An de lange toafel zijn 28,50 euro per persoon. Dit is inclusief buffet en koffie of welkomstdrankje maar exclusief overige consumpties. Reservering vooraf noodzakelijk.

Contactpersoon Herberg ’t Hengeveld: Ger Janssen 06 51828351 of Janine Lusink 06 2271181

Trefwoorden: Evenement, Intended