Echt eerlijk hypotheekadvies is dat mogelijk

Echt eerlijk hypotheekadvies is dat mogelijk van Nationale Hypotheek Vergelijker

Door: Nationale Hypotheek Vergelijker  17-04-2007
Trefwoorden: Hypotheekadvies, Hypotheekadviseur, Onafhankelijk Advies

Het uitzoeken van een juiste hypotheek met de bijbehorende verzekeringen is een hele kluif. Daarom ben je als consument al gauw aangewezen tot een gewillige bank-, verzekerings-, of hypotheekadviseur, die jou een 'persoonlijk' advies voorschotelt en schermt met een onafhankelijk advies

Veel van die adviseurs laten ons geloven dat hun advies gratis is. Maar 'gratis advies' bestaat niet en zeker niet in de commerciële financiële wereld. Advies moet altijd worden betaald door de klant. Logisch, ten slotte is een pak melk in de supermarkt ook niet gratis.

Bij 'gratis' financieel advies betaal je indirect, door de provisie die je adviseur ontvangt van de aanbieder van het product. Stel je sluit een hypotheek bij een hypotheekadviseur, dan verdient hij aan jouw hypotheek, door de provisie die zij van de hypotheekaanbieder (bijvoorbeeld ABN AMRO of Postbank) ontvangt.

Wat betekent 'onafhankelijk'?

Niet elke adviseur die zich onafhankelijk noemt is dat ook echt. Zo noemen sommige verzekerings- of hypotheekadviseurs zich al onafhankelijk als ze zaken doen met meerdere verzekeraars of hypotheekverstrekkers en dus niet gebonden zijn aan slechts één partij. Dit is niet terecht, vindt Breukelaar. Voorzitter van de Vereniging van Onafhankelijke Financiële Planners (de VOFP) "De term 'onafhankelijk' is helaas geen beschermde term. Maar naar mijn mening kun je niet onafhankelijk zijn als je provisie aanneemt van aanbieders."

Het risico is groot dat tussenpersonen hun producten dáár afnemen, waar ze de meeste provisie ontvangen. Ook heb je als consument geen inzicht in beloningen als bonussen of snoepreisjes, die tussenpersonen bij een bepaalde afzet ontvangen.
"Hypotheekadviseurs verklaren hun hoge kosten met het argument dat ze drie klanten in hun spreekkamer moeten krijgen, om één post te kunnen sluiten. En die andere twee adviezen moeten nu eenmaal ook betaald worden. Als klanten niet bereid zijn om ook voor die andere twee klanten te betalen, zullen ze dus kiezen voor een betaald advies."

Maar wanneer is een adviseur nu wel écht onafhankelijk?
"Alleen als je maar één belang dient - dat van de klant - ben je echt onafhankelijk", vindt Breukelaar. "Dat betekent dat de adviseur zich maar door één partij laat betalen: door de klant.

Nationalehypotheekvergelijker.nl geeft tegen een vast tarief van 475,00 euro (incl.btw) een hypotheekadvies wat onafhankelijk en op de situatie van de klant nu en in de toekomst gericht is. Bij het rapport ontvangt u ook besparing tips waarmee u verder op uw hypotheek kunt besparen en uiteindelijk zult u merken dat door de besparingen uw advies zich zelf terug verdient .

Voor informatie: [email protected]

Kijk op www. nationalehypotheekvergelijker.nl

 

Trefwoorden: Financiering Woning, Huis Financieren, Hypotheek Provisie, Hypotheek Vergelijk, Hypotheek Vergelijker, Hypotheekadvies, Hypotheekadviseur, Hypotheekrente Vergelijken, Hypotheekvisie, Hypotheker, Laagste Hypotheekrente, Laagste Hypotheekrente Vergelijken, Onafhankelijk Advies, Onafhankelijk Hypotheekadvies