Gonnie Ente - Nieuwsbrief januari 2008

Gonnie Ente - Nieuwsbrief januari 2008 van Praktijk Voor Klassieke Homeopathie Gonnie Ente

Door: Praktijk Voor Klassieke Homeopathie Gonnie Ente  27-01-2008
Trefwoorden: Homeopathie, Geneesmiddel, Arnica

Via deze weg alle goeds voor 2008 gewenst!

Dit is gelijk de eerste nieuwsbrief die ik uitbreng.

Waarom een nieuwsbrief?
Vaak hebben patiënten vragen over de werking van homeopathie en wat ze zelf kunnen doen bij bepaalde klachten. Ik hoop met af en toe een kort berichtje homeopathie wat begrijpelijker te maken.

Soms is homeopathie heel simpel...
Vorige week had een kennis zich flink gestoten aan de tafel. De kneuzing was zo erg dat je er niet eens naar mocht wijzen of hij kreunde het al uit van de pijn.
Aanleiding om direct wat Arnica te geven en binnen een dag was de pijn nagenoeg verdwenen.

Arnica
De meeste mensen hebben wel eens gehoord van Arnica.
De giftige stoffen uit de plant Arnica montana (valkruid) veroorzaken bloeduitstortingen en een beurs, lam gevoel. Arnica is daarom de beste keus bij lichamelijk letsel met blauwe plekken. Typerend voor een 'Arnica-situatie’ is dat iemand die in shock is na een ongeval de dokter wegstuurt met de mededeling dat hem niets mankeert. In zo'n geval en bij acute verwondingen door een slag, val of stoot met flinke blauwe plekken en een beurs gevoel zal Arnica meestal het aangewezen middel zijn.

Zelfzorgmiddel
Arnica is dan ook als zelfzorgmiddel goed toe te passen en is te koop bij de meeste drogisten en apotheken. In een lage potentie (D6 of D12) kunt u het innemen zoals aangegeven op de verpakking. Eén regel moet altijd onthouden worden; zodra de klacht is verbeterd moet je stoppen met innemen.

In uitzonderlijke gevallen, als het middel na een tijdje geen verbetering geeft, is het verstandig te stoppen met innemen. Waarschijnlijk is er dan een ander traumamiddel nodig. Andere traumamiddelen geven ook snel verbetering en voorkomen dat een klacht chronisch wordt.

Ik hoop dat 2008 een jaar wordt zonder vallen en dus zonder Arnica!

Met vriendelijke groet,


Gonnie Ente


Telefonisch spreekuur maandag t/m vrijdag van10 tot 12 uur
Zie voor meer informatie www.gonnie-ente.nl


Trefwoorden: Arnica, Geneesmiddel, Homeopathie

Contact Praktijk Voor Klassieke Homeopathie Gonnie Ente

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share