Gonnie Ente - Nieuwsbrief september 2008

Gonnie Ente - Nieuwsbrief september 2008 van Praktijk Voor Klassieke Homeopathie Gonnie Ente

Door: Praktijk Voor Klassieke Homeopathie Gonnie Ente  24-09-2008
Trefwoorden: Knippen, Homeopathie, Amandelen

Amandelen knippen vaak niet nodig
Bij kinderen met niet al te ernstige keelinfecties is het verstandiger af te wachten dan de amandelen te knippen. Zo’n operatie is duurder en doet de gezondheid van de kinderen minder goed. Dat schrijven Erik Buskens van het Universitair Medisch Centrum in Groningen en vier anderewetenschappers. In een proef bij 300 kinderen werden van 151 kinderen de amandelen geknipt, bij de overige niet. De kinderen die niet werden geopereerd, hoefden daarna minder vaak naar de huisarts dan de kinderen bij wie de amandelen waren geknipt.

Belladonna (Wolfskers) bij keelontsteking
Keelontsteking en ontstoken amandelen zijn met homeopathie snel en goed te behandelen. Het middel Belladonna is het eerste waar je aan denkt als een kind plotseling hoge koorts krijgt. Belladonna werkt snel als de pijn in de keel vooral rechtszijdig en brandend is. De keel is gezwollen en het kind heeft een hoogrood gezicht met verwijde, glanzende pupillen. Het lichaam is gloeiend als een straalkacheltje maar toch zijn de handjes en voetjes koud.

Reguliere geneeskunde
In de plant Belladonna (een nachtschade) zit de stof atropine. Vroeger werd het gebruikt als cosmetisch middel om de oogpupillen te vergroten en de ogen extra glanzend en betoverend te maken, ondanks de extreme giftigheid van het middel!
Tegenwoordig wordt atropine ook in de reguliere geneeskunde toegepast met name bij hartritme-stoornissen waarbij het hart te langzaam klopt, in noodsituaties bijvoorbeeld bij reanimaties. Verder zit de stof onder andere in oogdruppels om de pupil te verwijden en de accommodatie van de ooglens te verlammen.

Gelijksoortigheid
Iemand die de giftige bessen van de plant Belladonna eet zal hevige koorts krijgen met vergrote pupillen. In ernstige gevallen ontstaan hartritmestoornissen, angst en zelfs agressie en hallucinaties. Omgekeerd werkt het als homeopathisch middel bij iemand die ziek is met soortgelijke symptomen.

Andere toepassingen
Bij een zonnesteek, oorontsteking, hyperactiviteit bij kinderen of sommige chronische klachten zoals migraine.


Met vriendelijke groet,

Gonnie Ente

Telefonisch spreekuur maandag t/m vrijdag van10 tot 12 uur
Zie voor meer informatie www.gonnie-ente.nl

Trefwoorden: Amandelen, Belladonna, Homeopathie, Keelontsteking, Knippen, Oorontsteking, Zonnesteek

Contact Praktijk Voor Klassieke Homeopathie Gonnie Ente

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share