Brandwerende steenwolplaten voorzien van een coating

Brandwerende steenwolplaten voorzien van een coating van Products4engineers - Reed Business

Door: Products4engineers - Reed Business  25-07-2007
Trefwoorden: Brandwerend, Steenwol, Beele

Nofirno steenwolplaten zijn voorzien van een coating, die ervoor zorgt dat in geval van brand een keramische beschermlaag wordt gevormd. De laag fungeert als thermische barrière en voorkomt dat vocht en damp aan de vezelplaat worden onttrokken. Hierdoor vindt, anders dan met niet-behandelde steenwolplaten, tijdens vuurbelasting geen krimp plaats.

De steenwolplaten hebben een afmeting van 1000 x 600 x 60mm (h x b x d). Net als traditionele steenwolplaten kunnen de platen op locatie eenvoudig op maat worden gesneden. Voor het afdichten van de zijkanten van de steenwolplaten wordt gebruik gemaakt van Nofirno afdichtingskit.

Afhankelijk van de benodigde brandwerendheid zijn de steenwolplaten aan één dan wel twee zijden voorzien van een 1,2 - 1,5 mm dikke Nofirno coating. De steenwolplaten zijn door TNO met gunstig resultaat onderworpen aan een 90 minuten durende brandtest.

De brandtest werd uitgevoerd conform prEN 1366-3:2004; een testmethode voor het bepalen van de brandwerendheid van afdichtingen voor kabeldoorvoeringen in muren. De platen zijn gecertificeerd conform EN 13501:2003 voor klasse EI90/E120.

Meer informatie over dit product vindt u op www.TR-online.nl

Trefwoorden: Beele, Beele Engineering, Brandwerend, Keramische Beschermlaag, Nofirno, Steenwol, Steenwolplaten,

Contact Products4engineers - Reed Business

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share