Robot voor puntlasapplicaties

Robot voor puntlasapplicaties van Products4engineers - Reed Business

Door: Products4engineers - Reed Business  31-05-2007
Trefwoorden: Robot, Las, Lasrobot

De compacte en economische robot IRB 6620 is geschikt voor puntlasapplicaties in de auto-industrie. Behalve vloermontage, waarbij het werkbereik tot 1,10 m onder de robotvoet ligt, kan de robot ook onder een hoek of ondersteboven worden gemonteerd.

Daarnaast kunnen de robots op twee niveaus worden gemonteerd, waarbij één robot van boven en de andere van de zijkant werkt. De IRB 6620 is compact ontworpen, zodat in één productielijn meer robots op dezelfde oppervlakte kunnen worden ingezet.

Door deze verhoogde ´robotdichtheid` kunnen verschillende werkzaamheden simultaan worden uitgevoerd, waardoor tijdens de productie kortere cyclustijden worden bereikt. Bovendien kan zo de fysieke lengte van een productielijn worden verkort, waardoor ook wordt bijgedragen aan verlaging van investeringskosten.

Ondanks de compacte afmetingen heeft de IRB 6620 een groot werkbereik van 2,20 m. De maximale payload bedraagt 150 kg. Behalve zware onderdelen kan de robot ook worden ingezet voor langere werkstukken.

De robot kan ook achterwaarts buigend werken en heeft een groot neerwaarts werkbereik. De IRB 6620 is ontworpen voor elektronische positieschakelaars (EPS -Electronic Position Switches) in plaats van de klassieke mechanische positieschakelaar.

De optionele EPS is een volledige software oplossing die eenvoudig in het gebruik is. EPS biedt als voordeel dat mechanische problemen als gevolg van veroudering of slijtage worden voorkomen. De software-gebaseerde schakelaars besparen ruimte die voorheen in beslag werd genomen door de kabels en de mechanische schakelaars. Daarmee sluit EPS goed aan op de compacte uitvoering van de robot.

Meer informatie over dit product vindt u op www.TR-online.nl

Trefwoorden: Irb, Las, Lasmachine, Lasrobot, Puntlas, Robot,

Contact Products4engineers - Reed Business

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share