Reed Elsevier lanceert zakelijke zoekmachine Zibbsearch.nl

Reed Elsevier lanceert zakelijke zoekmachine Zibbsearch.nl van Reed Business

Door: Reed Business  24-05-2006
Trefwoorden: Media, Communicatie, Producten

Amsterdam 22 mei 2006 - Reed Business Information (RBI), onderdeel van Reed Elsevier, introduceert vandaag een zoekmachine puur voor zakelijk gebruik.

Met Zibbsearch.nl wil RBI, de Nederlandse marktleider in business informatie, ‘alle zakelijke zoekvragen van professionals beantwoorden’.

In tegenstelling tot andere meer generieke zoekmachines zoals Google, MSN en Yahoo richt Zibbsearch zich uitsluitend op de zakelijke markt. De gebruiker wordt hierdoor niet overspoeld met resultaten waar hij niet naar op zoek is. Wie bijvoorbeeld zoekt op het woord ‘’ pennen’’, stuit bij zibbsearch niet op resultaten over pennen verzamelen dan wel tweedehands pennen maar vindt resultaten over pennen als promotiemiddel en kantoorartikelen leveranciers.

Naast nieuws en achtergrondinformatie zijn ook producten, diensten en leveranciers prominent aanwezig in de zoekresultaten. Zibbsearch presenteert niet alleen resultaten uit de publicaties van Reed Business Information. Alle relevante Nederlandstalige B2B sites zijn opgenomen in de index. In totaal zijn er nu meer dan vijf miljoen pagina’s geïndexeerd.

Unieke combinatie van content en techniek
De behoefte bij professionals aan gespecialiseerde zoekmachines groeit. Zibbsearch ordent de geïndexeerde webpagina’s op de essentie van de inhoud. Op die manier zijn zoekresultaten clusterbaar en beter te verfijnen.
Paul Verhoeff, directeur Internet van RBI Nederland: ‘Met Zibbsearch hebben we een unieke combinatie van techniek en content te pakken die zakelijke gebruikers ondersteunt bij het snel vinden van de juiste informatie’.

Search nieuwe activiteit voor Reed Business Information
Dat Reed Business Information zich nu vol op de Search markt begeeft is een logische ontwikkeling. ‘Deze markt groeit explosief en we hebben veel informatie voor de zakelijke gebruiker en bovendien veel experts in huis op talloze vakgebieden en sectoren. Zij kunnen feilloos beoordelen welke websites wel of niet in de index thuis horen. Het is nu tijd om die kwaliteiten te gebruiken en professionals van dienst te zijn met een speciaal voor hen ontwikkelde zoekmachine’, aldus Verhoeff.
Die professionals hebben overigens een belangrijke stem: zij kunnen suggesties doen voor verbetering van Zibbsearch en aangeven welke sites zij missen of overbodig vinden.

Wereldwijde uitrol
Zibbsearch is een zusterproduct van de leidende b2bsite in Nederland, zibb.nl. De zoekmachine wordt tevens door Reed Business Information wereldwijd uitgerold onder de naam Zibb.com.
In Nederland zal de zoekmachine geëxploiteerd worden middels online advertenties en sponsored links. Voor dit laatste heeft Reed Business Information een overeenkomst gesloten met Google.

Trefwoorden: Achtergrondinformatie, B2b, Business To Business, Communicatie, Effectief, Efficient, Leveranciers, Media, Nieuws, Online Advertenties, Producten, Resultaten, Vinden, Wegwijzer, Zakelijk, Zoeken, Zoekfunctie, Zoekmachine, Zoekvragen