Frank Schaapveld wint verkiezing Supply Chain Professional 2011

Frank Schaapveld wint verkiezing Supply Chain Professional 2011 van Supply Chain Media

Door: Supply Chain Media  15-06-2011
Trefwoorden: Supply Chain Management

 --PERSBERICHT  9 JUNI 2011--

Frank Schaapveld is op woensdag 8 juni 2011 verkozen tot Supply Chain Professional 2011. In zijn functie als Senior Director Supply Chain EMEA bij Medtronic won hij van vier andere finalisten.

Bekendmaking
‘Vandaag was een dag die ging over de professie van supply chain management. Het is een mooie dag geworden’, zei juryvoorzitter Jack van der Veen, hoogleraar Supply Chain Optimization aan de Universiteit van Amsterdam, alvorens de winnaar bekend te maken. ‘Vijf finalisten, vijf winnaars. Het klinkt misschien cliché, maar om hier te komen, hebben ze al een heel traject moeten afleggen en dat ze hier zitten is al heel speciaal.’
Van der Veen gaf aan dat er bij de beoordeling om te komen tot een eindoordeel is gekeken naar veel dimensies. ‘Als Supply Chain Professional heb je niet alleen een brede, diepe kennis nodig, maar ook persoonlijke, analytische en communicatieve vaardigheden. De jury heeft gelet op de visie van de genomineerden op end-to-end supply chains, hoe de finalisten hun eigen visie op supply chain management hebben ontwikkeld, hoe ze in de eigen organisatie functioneren en wat wij van ze kunnen leren.’

Prijsuitreiking
Schaapveld ontving de trofee uit handen van Erik Brouwer, winnaar van vorig jaar. ‘Proficiat’, zei Brouwer, in het dagelijks leven director Supply Chain Management North-West Europe bij Perfetti van Melle. ‘Zelfs bij mij gaat de hartslag omhoog en ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat het een heel plezierige titel is. Ik geef graag het stokje over.’
Schaapveld was erg blij met de uitslag en kijkt er naar uit om een jaar lang ambassadeur te zijn voor de functie van Supply Chain Professional in Nederland. ‘Ik draag de titel met eer. Ik heb al wat ideeën om supply chain op de kaart te zetten, maar sta ook open voor ideeën van anderen. Ik heb genoten van het niveau vandaag; het was me een waar genoegen’, aldus Schaapveld. Uit handen van Anneke Siemons van DnA Languages ontving Schaapveld een taaltraining naar keuze ter waarde van 4.000 euro.

Selectiemethode
Zeven kandidaten deden zeer intensieve, professionele assessments op 20 april door werving- & selectiebureau BLMC. Deze assessments bestonden uit een test van capaciteiten (intelligentie), een competentietest, een persoonlijkheidstest, een arbeidsproef in de vorm van een businesscase en een presentatie voor een groep. Na uitgebreid juryberaad op 17 mei jongstleden, koos de jury vijf finalisten die doorgingen naar de finaledag op woensdag 8 juni 2011.
De finaledag was dit jaar wederom boord van de afgehuurde Spido-boot James Cook die rond Groot-Rotterdam voer. Aan boord voerden de deelnemers tijdens verschillende korte sessies onder leiding van sponsorende experts gesprekken met de genomineerden. Aan het eind van de dag stemden de deelnemers mee om de winnaar aan te wijzen.

Bedrijfsbezoek
Rond de klok van twee meerde de boot aan bij IHC Merwede in Krimpen aan de IJssel voor een bedrijfsbezoek. IHC Merwede richt zich op de bagger- en offshoremarkt en is continu bezig met het ontwikkelen van haar ontwerp- en bouwactiviteiten voor de gespecialiseerde scheepsbouw. De 50 meter hoge en 200 meter lange hal maakte geweldige indruk. Twee tot drie schepen per jaar is wat deze werf aankan: doorlooptijden waar de meeste supply chain professionals niet aan moeten denken. Tijdens het bezoek aan IHC lag er op de werf in Krimpen aan den IJssel de sleephopperzuiger Breughel, die op zaterdag 11 juni 2011 te water zal worden gelaten.

Over de verkiezing Supply Chain Professional 2011
De verkiezing Supply Chain Professional is een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Magazine. Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseerde Martijn Lofvers, eigenaar/uitgever en hoofdredacteur van Supply Chain Magazine, samen met BLMC dit evenement.

De finalisten
• Eric Hopstaken, Supply Chain Director en Integrated Supply Chain Process Leader bij Cargill Refined Oils Europe
• Frank Moonen, Director Operations European DC bij Boston Scientific
• Fokko de Rooij, Operations Director bij Nike
• Frank Schaapveld, Senior Director Supply Chain EMEA bij Medtronic
• Manuella Wilts, Program Leader Distribution & Channel Management EMEA & ASPAC bij Johnson & Johnson

De jury
•Jack van der Veen, hoogleraar Supply Chain Optimization bij de Universiteit van Amsterdam en director Executive Programmes bij Amsterdam Business School (juryvoorzitter)
•Erik Brouwer, director Supply Chain Management North-West Europe bij Perfetti van Melle
•Koos de Jong, Chief Financial Officer bij Nedac Sorbo
•Michel van Buren, directeur van BLMC
•Edwin van der Meerendonk, Vice President European Supply Chain Operations bij Walt Disney

Prijs
De winnaar van de verkiezing krijgt een zakelijke taaltraining op maat en naar keuze, verzorgd door DnA Languages.

Sponsors
Sponsors, die de moderatoren voor dit evenement aan boord van de boot leverden, waren dit jaar Slimstock, TruEconomy Consulting, Tempo-Team en Goodman. Subsponsors waren SAS, CTAC en Yacht.

Winnaars voorgaande jaren
Supply Chain Magazine en BLMC organiseren de verkiezing van de Supply Chain Professional voor het vierde achtereenvolgende jaar. Edwin van der Meerendonk, Vice President European Operations bij Walt Disney, was degene die de titel in 2008 voor het eerst mee naar huis nam. Daarna volgde John van Dongen , Director Demand Flow Planning & Scheduling Europe bij Electrolux Home Products in 2009 en afgelopen jaar won Erik Bouwer, Director Supply Chain Management North-West Europe bij Perfetti Van Melle.

Over Supply Chain Magazine
Supply Chain Magazine, de enige managementtitel uitsluitend gericht op beslissers in de supply chain, zet op heldere en praktische manier de trends op het gebied van supply chain management uiteen, en de consequenties die deze trends hebben voor de strategische agenda van verschillende bedrijven in de industrie, retail en groothandel. Supply Chain Magazine onderscheidt zich door veel direct contact en interactie met (internationale) supply chain professionals middels interviews, reportages, rondetafels, testimonials, online enquêtes en discussies, seminars en inspiratiesessies. Door de vele persoonlijke contacten heeft de redactie goed begrip van de onderwerpen die spelen bij de doelgroep en behandelt deze uitgebreid en met strategische diepgang op crossmediale wijze.

Over BLMC
BLMC levert diensten op het gebied van executive search & development; interim-, project-, & change management en business consultancy. Resultaatgerichtheid, visie en expertise zijn de kerncompetenties. De mensen van BLMC leveren een bijdrage aan de groei van organisaties door hun kennis te delen, expertise en passie door advies en mensen te leveren in de vakgebieden logistiek/supply chain management, facility management, inkoop en gezondheidszorg. Het leveren van advies en mensen gebeurt onder kwaliteitseisen. Daarom is BLMC lid van het keurmerk Summum.nu en actief betrokken bij de ontwikkeling en implementatie ervan.

Trefwoorden: Supply Chain Management