Fiktech lost uw productieproblemen op!

Fiktech lost uw productieproblemen op! van Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Door: Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie  13-01-2015
Trefwoorden: Industrie, Luchtgordijn, Blower

Fiktech B.V. leverde 2e installatie met LD-Luchtmessen aan Bandstahl Schulte & Co GmbH - Door Fiktech B.V. 13/01/2015 . 09:58 Bandstahl Schulte & Co. GmbH is een familiebedrijf in Hagen-Kabel (D), dat al meer dan 50 jaar bandstaal van hoge kwaliteit produceert en verwerkt. Het bedrijf kenmerkt zich door constante groei en continue modernisering van de productieprocessen. Met vertrouwen en betrokkenheid van alle medewerkers, worden de uitdagingen van de toekomst tegemoet getreden. Vooral de klantenwensen bepalen de richting van het bedrijf, dat de juiste grootte heeft om aan veeleisende taken te voldoen en daarnaast flexibel genoeg is om op individuele behoeften in te spelen. Staalfabrieken produceren plakken (brammen), die op lengte worden uitgewalst en vervolgens weer tot rollen staal, zogenaamde coils, gewikkeld worden. Uit deze coils kan bandstaal gesneden worden door de rollen staal af te wikkelen, in de lengterichting tot stroken te snijden en deze stroken vervolgens weer tot rollen op te wikkelen. Dit product staat bekend als geslit bandstaal. Uit bandstaal vervaardigt men de meest uiteenlopende halffabricaten en producten, waaronder: stansmessen, profielen, scharnieren, vloeistofkoppelingen, bliklipjes, montagebeugels etc. Bij het uitwalsen wordt een dunne laag olie aangebracht op het staal. De olie werd vóór het oprollen tot coils weer verwijderd met behulp van afstrijkers en sponsen. De immer toenemende kwaliteitseisen maakten het voor Bandstahl Schulte noodzakelijk om een betere methode van olieverwijdering te vinden. Hiertoe werd de steun van Fiktech ingeroepen. Na een zeer geslaagde testfase met LD (Lage Druk) Luchtmessen en zijkanaalventilator ging Bandstahl Schulte in maart 2014 over tot de aanschaf van een eerste installatie. De gerealiseerde kwaliteitsverbetering, enthousiaste reacties van de cliënten èn de kostenbesparingen waren de aanleiding voor Bandstahl Schulte om Fiktech in november 2014 een tweede opdracht te verstrekken voor het leveren van LD-Luchtmessen met alle toebehoren.

Trefwoorden: Blaasmes, Blower, fiktech, Industrie, Luchtgordijn, Luchtkanon, luchtmes, Zijkanaalventilator,

Contact Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere voorbeelden van portfolio vanFiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Presentatie Akoestische Generatoren aan NedTrain - de-icing van Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie thumbnail
26-04-2012

Presentatie Akoestische Generatoren aan NedTrain - de-icing

Fiktech heeft een presentatie over akoestische generatoren gegeven aan medewerkers van NedTrain. Een en ander in het kader van een brainstorm-sessie om ijsproblemen op te lossen.


Vortex Schakelkast Koeler voorkomt productiestilstand bij chemiebedrijf van Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie thumbnail
04-04-2012

Vortex Schakelkast Koeler voorkomt productiestilstand bij chemiebedrijf

Fiktech Vortex Schakelkast Koeler voorkomt productiestilstand bij chemiebedrijf