Vortex Schakelkast Koeler voorkomt productiestilstand bij chemiebedrijf

Vortex Schakelkast Koeler voorkomt productiestilstand bij chemiebedrijf van Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Door: Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie  04-04-2012
Trefwoorden: koeling, Atex, Koeler

 Continue procesbewaking is van groot belang in de chemische industrie. Spectografische analyzers controleren permanent de kwaliteit van de geproduceerde stoffen. Deze hightech apparaten worden zo dicht als mogelijk is bij het productieproces opgesteld. De analyzer zèlf, de besturing en de registratie apparatuur zijn gemonteerd in een gesloten behuizing. Probleem hierbij is dat de in de behuizing gegenereerde warmte moet worden afgevoerd om oververhitting van de gevoelige elektronische componenten te voorkomen. Traditionele methoden zoals het openzetten van de deur, toepassing van ventilatoren of koelaggregaten met Freon als koelmedium kennen hun beperkingen. De behuizing kan nog steeds inwendig vervuilen door omgevingsstof en vocht. Extra inspectie en onderhoud van de koelapparaten moeten worden uitgevoerd. Dé oplossing om oververhitting van de elektronica te voorkomen is het toepassen van Vortex koeling; eenvoudig te monteren, onderhoudsvrij, bedrijfszeker en permanente bescherming van de gevoelige componenten in de schakelkast. Werkingsprincipe Eenvoudige montage Toen FIKTECH deze oplossing voorstelde werd door de klant met enige scepsis gereageerd: “Hoe kan zo’n klein ding de warmte afvoeren èn onze schakelkast schoon houden?” Des te groter was het enthousiasme toen bleek dat de Vortex Koeler zijn werk uitstekend verricht!

Trefwoorden: armoire, Atex, Koeler, koeling, kuehler, Ontstoffing, ontstoffingstechniek, Schakelkast, Schaltschrank, schaltschrankkühlung, vortex, Wirbelrohr,

Contact Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere voorbeelden van portfolio vanFiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Fiktech lost uw productieproblemen op! van Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie thumbnail
13-01-2015

Fiktech lost uw productieproblemen op!

Fiktech lost uw productieproblemen op!


Presentatie Akoestische Generatoren aan NedTrain - de-icing van Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie thumbnail
26-04-2012

Presentatie Akoestische Generatoren aan NedTrain - de-icing

Fiktech heeft een presentatie over akoestische generatoren gegeven aan medewerkers van NedTrain. Een en ander in het kader van een brainstorm-sessie om ijsproblemen op te lossen.