Beroepenpromotie door Aequor

Door: Aequor  04-03-2008
Trefwoorden: Beroepenpromotie

Aequor draagt bij aan de promotie van verschillende beroepen. Samen met brancheorganisaties zoals de Vereniging Hoveniers Groenvoorzieners (VHG), VBW Centrale Vereniging Bloemendetailhandel en de AOC Raad geeft Aequor een impuls aan de instroom van jongeren in het Groen Onderwijs en stimuleert hen te kiezen voor een groen beroep. Een van de jaarlijkse manifestaties voor beroepenpromotie is Skills Masters in Ahoy Rotterdam.

Skills Masters vindt dit jaar plaats op 6, 7 en 8 maart. Met aansprekende namen worden de Groene opleidingen aantrekkelijk als werelden aan jongeren gepresenteerd: Good Food, Dynamic Design, Big Business, Animal Friends, Surprising Nature, Outdoor Life, Mighty Machines en Natural Health. Binnen deze werelden kiest de leerling dan weer voor een bepaalde opleiding. De mogelijkheden worden op attractieve wijze voorgespiegeld: Weleens gedacht aan een carrière in de internationale bloemenhandel? Of om dierenartsassistente te worden? En wat denk je van een toekomst als ondernemer op het gebied van milieuadvies? Kortom de acht werelden van Groen Onderwijs hebben veel te bieden!

Dit jaar strijden acht toppers van de opleiding Hoefsmid van Animal Friends voor de titel van het Nationale Kampioenschap Hoefsmeden. Op het Groenplein zijn er computergames, worden filmpjes getoond en verschillende tests laten jongeren ontdekken welke wereld het beste bij ze past.
Voor meer informatie over de beroepspraktijk is er een uitgebreid programma met doemanifestaties, workshops en demonstraties. Zo worden er demonstraties gehouden op het gebied van tuinaanleg en bloem & design. Leerlingen van een aantal scholen laten de bezoekers kennis maken met de verschillende facetten van het beroep zoals bestrating, de aanleg van een vijver en het maken van een bruidsboeket.

Trefwoorden: Beroepenpromotie

Contact Aequor

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share