Winnaar Beste Leerbedrijf 2008 bekend!

Winnaar Beste Leerbedrijf 2008 bekend! van Aequor

Door: Aequor  12-06-2008
Trefwoorden: Colo, Aequor, Praktijkleren

Melissa Bloemen en Kado’s, sector Bloemenbranche: Beste Groen Leerbedrijf 2008

Melissa Bloemen en Kado’s uit Hengelo is bij Aequor gekozen tot het beste groen leerbedrijf van 2008. Dat werd dinsdagmiddag 10 juni bekend gemaakt.

Melissa Bloemen en Kado’s is 8 jaar geleden gestart in een vrij nieuw winkelcentrum. Voordat de eigenaresse mevrouw Yaslar startte met haar bloemenzaak, heeft zij meegewerkt in de bakkerij en groentezaak van haar man. Omdat haar passie duidelijk bij bloem en vormgeving lag, was de keuze voor een eigen bloemisterij snel gemaakt. Vanwege haar Turkse achtergrond zet mevrouw Yaslar zich in om allochtone jeugd te betrekken bij het bloemenvak.

Bij het leren in het bedrijf zijn de leerdoelen van de leerling leidend. Er is veel gelegenheid tot oefening en training, waarbij de sterke punten van de individuele leerling worden benadrukt. De leerpunten worden open in het bedrijf besproken. Nog te ontwikkelen punten krijgen veel aandacht om de kwaliteit van het uit te voeren werk verder te verbeteren. Feedback wordt altijd onderbouwd, zodat ook daarin een leermoment zit. De begeleiding blinkt uit door het persoonlijke karakter ervan. De praktijkopleider is oprecht betrokken bij de leerling en doet er alles aan om de ontwikkeling van de leerling succesvol te laten verlopen. De praktijkopleider verdiept zich in de persoon achter de leerling, waardoor de begeleiding op maat is. Kortom: bij de praktijkopleider is ontdekt dat er een bijzonder enthousiasme en een zeer grote gedrevenheid zijn voor het opleiden van leerlingen in het belang van leerling en bedrijf.

De waardering van de geïnterviewde leerlingen over het leerbedrijf is kort en krachtig: “absoluut een top leerbedrijf. Ook de sectorale bezoekersdelegatie spreekt zich op deze manier uit en ziet dit bedrijf als een voorbeeld voor andere bedrijven.

Melissa Bloemen en Kado’s zal namens Aequor worden voorgedragen bij Colo voor de landelijke verkiezing Beste Leerbedrijf van Nederland. Dit neemt niet weg dat de verkiezing ook dit jaar weer zes winnaars naar voren heeft gebracht.
De sectorale jury had het bedrijf al gekozen tot de beste in de sector Bloemenbranche. De andere sectorale winnaars waren:
• Discus De Lier uit De Lier (Dierverzorging)
• Firma Van der Drift uit Wateringen (Groene Ruimte)
• Van Lenthe Dalfsen BV uit Dalfsen (Plantenteelt)
• Veehouderijbedrijf Van Popta uit Witmarsum (Veehouderij)
• SanoRice uit Veenendaal (Voedingsindustrie)

De prijsuitreiking voor het Beste Leerbedrijf van 2008, op 10 juni bij Aequor in Ede, wordt gezien als een kroon op het werk voor leerbedrijven.
De gastspreker was prof. Bas Haring die de genodigden meenam op de ontdekkingsreis van het opleiden. De avontuurlijke begeleiding van het evenement was in handen van de Ontdekkingsreizigers van La Kei Producties.

De verkiezing van Groen leerbedrijf van het jaar 2008 werd mede mogelijk gemaakt door de Commissie Detailhandel Bloemen en Planten van het HBD, de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW), Het Bosschap en Stichting Opleidingsfonds Levensmiddelentechnologie.

Trefwoorden: Aequor, Colo, Hbd, Praktijkleren, Vbw

Contact Aequor

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share