BIT visualiseert routebeschrijving op vernieuwde website

Door: BIT  11-05-2006
Trefwoorden: Internet, Ict, It

Ede, 11 mei 2006 – Zakelijke Internet provider BIT maakt van de routebeschrijving op de vernieuwde website www.bit.nl een handige tool voor automobilisten. BIT helpt zijn gasten het pand te vinden via creatieve inzet van foto- en videomateriaal. De route naar het vestigingadres wordt gevisualiseerd, zodat het bedrijfspand van BIT eenvoudiger te vinden is.

Hoe werkt de BIT-routebeschrijving?
Op de website kan de bezoeker aangeven uit welke richting hij komt. Naast de in platte tekst beschreven routebeschrijving, laat BIT in korte filmpjes zien hoe deze route er uit ziet als de bezoeker met de auto naar het bedrijf gaat. De route is vanuit vier richtingen gefilmd. Per beschreven handeling wordt de route zowel getoond alsof de bezoeker al in de auto zit, als met een bewegende stip op de wegenkaart. Bij punten waar de bestuurder moet handelen, is ook nog eens de tekst op de verkeersborden uitvergroot.

Naast een leuke extra optie is deze vorm van visuele-navigatie ook effectief. Vrouwen zoeken hun weg in het verkeer ánders dan mannen. De eersten vinden route-informatie en herkenbare punten in de omgeving het belangrijkst, de laatsten vertrouwen eerder op de routeplanner. Anders gezegd: vrouwen kijken meer naar tankstations en gebouwen, mannen kijken naar borden en tellen de afslagen. Door al deze elementen op te nemen in de routebeschrijving, is het bedrijfspand van BIT dus beter vindbaar voor bezoekers van beide sexes.

Link: http://www.bit.nl/home/contact/routebeschrijving/

Trefwoorden: Ict, Internet, It, Zakelijk Internet