Intercol neemt nieuwe mengketel in gebruik (dispersie lijm mengketel)

Intercol neemt nieuwe mengketel in gebruik (dispersie lijm mengketel) van Intercol

Door: Intercol  17-08-2009

Intercol, producent van kleefstoffen, heeft in augustus de nieuwe 20m3 mengketel in gebruik genomen. Door de ingebruikname van deze ketel is de productiecapaciteit bijna verdubbeld en kan er veel efficiënter gewerkt worden.

Voorheen moesten er bijvoorbeeld meerdere batches lijm geproduceerd worden, voor één order (bv. een volle 20m3 tankwagen). Tevens komen er nu betere mogelijkheden voor loonwerkzaamheden van grote volumes. Het mengen van de diverse watergedragen systemen, zoals dispersies, zetmeel oplossingen of gelatines vergt de nodige kennis. Zeker wanneer er altijd aan de hoge kwaliteitseisen moet worden voldaan voor productstabiliteit.

Naast de productieketel zijn er de afgelopen maanden ook automatische vulinstallaties aangeschaft voor het afvullen van kleinere verpakkingen, zoals 10L emmers. Deze verpakkingen worden vooral veel geleverd aan grote private-label klanten. De standaard verpakkingen bij Intercol blijven echter 30Kg en 1.000L IBC. Uiteraard kan in overleg een andere verpakking met lijm worden aangeleverd.

De nieuwe mengketel is geschikt voor diverse lijmsoorten zoals:

  • Dispersielijmen (Homopolymeer, copolymeer)
  • Zetmeellijmen
  • Gelatine lijmen
  • Dextrine lijmen
  • Synthetische, watergedragen lijmen
Naast deze lijmsoorten is Intercol tevens producent en leverancier van PUR gietharsen en hotmelts (warme lijmen)