Jumbo Winterswijk winnaar Human Capital Award 2006 –retail

Door: Kenniscentrum Handel  06-11-2006

Supermarkt Jumbo in Winterswijk heeft dit jaar de Human Capital Award 2006 in de sector retail gewonnen. Jumbo kreeg van de jury van Kenniscentrum Handel de voorkeur omdat het ‘op een tastbare manier invulling geeft aan het principe van het verzilveren van haar menselijk kapitaal’. De Award werd vanavond uitgereikt tijdens de gala-avond van de Stichting Retail Jaarprijs. De andere genomineerden waren Prénatal (Hoorn/Alkmaar) en Shoetime (Venlo).

De jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, beroepsonderwijs en Kenniscentrum Handel, had lovende woorden voor Jumbo Winterswijk. Zo laat het bedrijf volgens de jury in de praktijk zien dat ‘personeel’, naast belangrijke pijlers als marketing, financiën, logistiek en inkoop, een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering is. Voor het bedrijf leidt dat tot continuïteit en winstgevendheid, terwijl het medewerkers ontwikkelingsmogelijkheden en loopbaanperspectief biedt.

De jury is verder van mening dat het bedrijf uitstekend anticipeert op veranderende maatschappelijke en demografische omstandigheden. Zo zal het in de toekomst voor bedrijven steeds moeilijker worden om medewerkers te werven en behouden. Het bieden van ontwikkelingsmogelijkheden en loopbaanperspectief aan medewerkers kan daarbij voor bedrijven een cruciale voortbestaansfactor worden.

Bedrijven zijn voor de Award genomineerd door de 60 onafhankelijke opleidingsadviseurs van Kennis¬centrum Handel, die met 25.000 leerbedrijven in de detailhandel contacten onderhouden. Voor de editie van 2006 werden uitsluitend bedrijven voorgedragen die op een of andere manier gelieerd zijn aan grootwinkelbedrijven of ketens. In 2007 wordt de verkiezing gericht op MKB-bedrijven.


De Human Capital Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat er het best in slaagt zijn ‘menselijk kapitaal’ te verzilveren. Bedrijven die structureel aandacht hebben voor de ontwikkeling en professionalisering van hun medewerkers komen in aanmerking voor de Human Capital Award.

Eerdere winnaars van de Human Capital Award retail zijn:
2005: DA Van der Doelen uit Heesch
2004: Hennes & Mauritz uit Ede
2003: Supermarkt Plus Benders uit Venlo
2002: Super de Boer Rosmalen


Contact Kenniscentrum Handel

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share