Vier tips om goedkoper te printen

Vier tips om goedkoper te printen van Sneltoner.nl

Door: Sneltoner.nl  23-01-2008
Trefwoorden: Cartridges, Goedkoper Printen, Sneltoner.nl,

1. Vervang uw inktprinter door een tonerprinter

Het komt vaak voor dat er op een afdeling nog steeds veel geprint wordt met een inktprinter (die er bijvoorbeeld al jaren staat) terwijl een tonerprinter in het gebruik vaak goedkoper is. Zeker als het gaat om grote hoeveelheden printjes op een dag, is een tonerprinter qua prijs per pagina vele malen goedkoper.

2. Print indien mogelijk alleen in zwart-wit

Andere verborgen kosten zitten in het type printer: kleur of zwart wit. Soms wordt er alleen maar zwart-wit geprint op printer die eigenlijk meer bedoeld is als kleurenprinter. Of een medewerker print in de standaard-modus af, en dus in kleur terwijl feitelijk zwart-wit voor intern gebruik of kopie prima is.

3. Print niet in een hogere kwaliteit dan noodzakelijk

Bespaar gewoon in het verbruik. De concept-versie. Heel simpel door de standaard instellingen van pc's in te stellen op 'concept'. Er wordt dan gewoonweg minder verbruikt per printje. Het is vaak geen onwil maar gewoon onwetendheid of gemakzucht. Ondernemingen kunnen veel geld besparen door alerte instellingen en zorgvuldig printgedrag bij medewerkers te stimuleren. Het scheelt op jaarbasis een berg toner en een sloot aan dure inkt.

4. Kies eens een huismerk cartridge

Verder blijkt dat bedrijven vaak uit gewoonte een A-merk cartridge bestellen terwijl dit vaak ook prima kan met een huismerk. Margit Timmermans van Sneltoner: “Als huismerken kwaliteitskoffie kunnen bieden, waarom zou dat dan niet gelden voor cartridges? Want zeker bij tonercartridges voor laserprinters blijken die vaak van uitstekende kwaliteit. Aan de hand van diverse berekeningen, de juiste printer voor het juiste soort printjes en slim cartridges inkopen zijn enorme besparingen mogelijk. Voor een gemiddeld bedrijf kan die besparing op jaarbasis in de honderden euro's oplopen."

http://www.Sneltoner.nl


Trefwoorden: Cartridges, Goedkoper Printen, Sneltoner.nl,

Contact Sneltoner.nl

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share