CoCreate Modeling: De logische keuze voor Engels Logistiek

CoCreate Modeling: De logische keuze voor Engels Logistiek van Xandorra

Door: Xandorra  23-06-2009
Trefwoorden: Cad, 3d, Modeling

Engels Logistiek, leverancier van producten ten behoeve van logistiek en een beter milieu, heeft recentelijk gekozen voor CoCreate Modeling als 3D ontwerpsoftware. De implementatie van deze software is hierbij verzorgd door Xandorra B.V., Nederlandse leverancier van PTC/CoCreate software oplossingen.

Engels Logistiek levert vanuit haar vestigingen in vijf Europese landen een compleet programma voor meermalige verpakkingen, efficiënt en beschermd transport en eenvoudige afvalscheiding en –inzameling. Zowel snel uit voorraad leverbare standaardproducten als klantspecifieke aanpassingen behoren tot de mogelijkheden.

De keuze is op CoCreate Modeling gevallen vanwege enkele voor de hand liggende redenen. De heer Hoebink, verantwoordelijk voor marketing en productontwikkeling, vertelt hierover: “het starten van een eigen productiefaciliteit in Duitsland voor ondergrondse afvalcontainers heeft geleid tot een behoefte aan een eigen ontwikkelmogelijkheid voor vooral stalen producten en onderdelen”. Hij vertelt graag waarom het bedrijf heeft gekozen voor CoCreate Modeling:

  • “De software is intuïtief in gebruik. Bij ons werken diverse mensen die af en toe gebruik maken van CoCreate Modeling. De eenvoudige en logische bediening is dan een belangrijk voordeel. Ook kan iemand het model van een collega bewerken zonder te weten hoe het model opgezet is.
  • Ons ontwerp is nu onafhankelijkheid van de aangeleverde data. We werken bij de ontwikkeling ook samen met externe partijen met verschillende CAD systemen. CoCreate Modeling gaat probleemloos om met geïmporteerde data, zonder beperkingen.
  • De basis plaatwerkfunctionaliteit in CoCreate Modeling helpt ons om producten beter te ontwikkelen. De verwachting is, dat we op termijn gaan uitbreiden met de Sheet Metal module om de communicatie met onze productie nog verder te stroomlijnen.
  • De floating licentie structuur werkt kostenbesparend voor ons. In een situatie waar meerdere mensen af en toe baat hebben bij het gebruik van CAD software is het gebruik van een floating licentie structuur een uitstekende oplossing. Aangezien de licenties ook via een VPN oplossing te benaderen zijn, kunnen we op meerdere locaties gebruik maken van CoCreate Modeling.”

Voor meer informatie zie:
www.engels.eu
www.xandorra.com
www.ptc.com/products/cocreate

Trefwoorden: 3d, Cad, Cocreate, Cocreate Modeling, Drafting, Gratis Cad, Me10, Model Manager, Modeling, Onespace Designer, Osd, Windchill, Xandorra,