Okuma kiest voor CoCreate software.

Okuma kiest voor CoCreate software. van Xandorra

Door: Xandorra  24-02-2009
Trefwoorden: 3d Cad, Modeling, Plm

PTC heeft vandaag bekendgemaakt dat Okuma America Corporation, wereldleider op het gebied van CNC Machine technologie, gekozen heeft voor CoCreate software bij het ontwerp van haar CNC machines. CoCreate software is de 3D CAD en PDM software die gebaseerd is op de Explicit Modeling technologie. Deze technologie, ook wel dynamisch modelleren genoemd, zorgt ervoor dat engineers snel 3D modellen kunnen maken en op elk gewenst moment de benodigde aanpassingen kunnen doen.

Voor bedrijven die wereldwijd producten leveren zijn er vele uitdagingen. Als deze producten complex zijn en op lokale markten ingezet moeten worden, zijn deze uitdagingen zelfs nog groter. Okuma America is zo'n leverancier. Met haar moederbedrijf in Japan heeft Okuma America geregeld te maken met aanpassingen voor de Amerikaanse of Europese markt. Ook de ontwerpteams zijn op verschillende lokaties gevestigd. Okuma America zocht een 3D CAD oplossing voor een complete productontwikkeling omgeving. Deze oplossing moest flexibel in te zetten zijn, alsmede geschikt voor klantspecifieke projecten. Na een gedegen onderzoek heeft men gekozen voor de 3D oplossing van PTC: CoCreate Modeling.

Okuma gebruikt CoCreate Modeling om productontwerpen te realiseren en om deze aan te passen voor klantspecifieke ontwerpen. Elke maand ontvangt het ontwerpteam machines, welke 2.000 tot 10.000 onderdelen bevatten, die aangepast moeten worden. Door gebruik te maken van de Explicit Modeling technologie kunnen al deze klantaanpassingen en -wensen snel en soepel verwerkt worden.

3D CAD systemen die gebaseerd zijn op Explicit Modeling, zoals CoCreate software, kunnen omgaan met CAD data uit diverse CAD systemen. Modellen kunnen gebruikt en bewerkt worden alsof ze in CoCreate Modeling zelf gemaakt zijn. Dit is een groot voordeel voor bedrijven die met verschillende klanten, partners en toeleveranciers werken. Deze voordelen uiten zich in tijdsbesparing, kostenreductie en een verkorting van de doorlooptijd tijdens productontwikkeling. Kort samengevat betekent de CoCreate explicit modeling benadering voor Okuma America: snelheid, flexibiliteit en het uitstekend kunnen reageren op wijzigingen.

“PTC CoCreate software biedt snelheid, flexibiliteit en het voordeel om snel te kunnen reageren op wijzigingen, met name voor bedrijven die te maken hebben met een korte ontwikkelcyclus, one-off producten, of speciaal machinebouw,” aldus Martin Neumueller, director product management, CoCreate product, PTC. “De CoCreate explicit modeling benadering van 3D ontwerpen biedt korte ontwerpcycli en flexibiliteit aan bedrijven zoals Okuma America.”

Voor meer informatie, zie:
www.xandorra.com
www.ptc.com/products/cocreate

Trefwoorden: 3d Cad, Cad Software, Cocreate, Cocreate Modeling, Gratis 3d, Me10, Modeling, Onespace, Osd, Plm, Xandorra,