The American Dream: CoCreate software

The American Dream: CoCreate software van Xandorra

Door: Xandorra  01-11-2006
Trefwoorden: Osd, Cocreate, Me10

Het Tv-programma "American Inventor" van ABC heeft velen gegrepen met het idee dat mensen elke dag een succesvol product kunnen uitvinden. Zo ook uitvinder Francisco Patino, die een idee ontwikkelde voor een "Double Traction Bike", een fiets met dubbele aandrijving. Zijn droom is nu werkelijkheid geworden. Zijn uitvinding is een fiets met extra zitplaats aan de voorkant, zodat een tweede berijder kan meetrappen met een tweede set pedalen.

Toen Patino vorderingen maakte in het tv-programma, kreeg hij de mogelijkheid om de hulp van experts in productontwikkeling in te roepen. Zodoende kwam hij terecht bij de ID Group. Binnen 3½ week werkten zij het idee uit tot volledig maakbaar product. Om dit te realiseren maakten zij gebruik van CoCreate's 3D CAD software, OneSpace Designer Modeling.

"De deadline om het project af te ronden was bijna onmogelijk", aldus ID Group's Design Manager, Jeremy Wilkens. "We kunnen niet claimen dat we alle nieuwe producten kunnen ontwerpen in zo'n korte tijd, maar het is deze keer gelukt, en dat zou nooit gelukt zijn zonder OneSpace Designer Modeling. Dynamic Modeling werkt uitstekend voor ontwerpen die snel kunnen wijzigen. Elk onderdeel in een samenstelling kan gewijzigd worden zonder terug te keren naar de stappen en commando's waarmee het gecreëerd is. Deze vooruitkijkende benadering van 3D verschaft alle flexibiliteit voor wijzigingen, zelfs als de onderdelen in het eerste ontwerpstadium gemaakt zijn."

Trefwoorden: Cocreate, Me10, Onespace Designer Modeling, Osd, Xandorra,