Xandorra backup controle

Xandorra backup controle van Xandorra

Door: Xandorra  24-02-2009
Trefwoorden: 3d Cad, Ptc, Cocreate

We wijzen u in dit nieuwsitem graag even op het belang van een goede backup. Wanneer heeft u voor het laatst uw back-up daadwerkelijk gecontroleerd? Deze vraag lijkt overbodig, alles is jaren geleden ingericht en de tapes worden dagelijks gewisseld. Is dat voldoende zekerheid?

Bij een back-up hoort een regelmatige test met een restore. U kunt het niet riskeren om het werk van enkele manjaren af te laten hangen van uw intuïtie. Ook al krijgt u geen foutmeldingen, dit is geen garantie voor een goede en volledige back-up. Lees hier alles over in onze whitepaper "Backup check".

Ziet uw checklist er zo uit?
- Backup tapes zitten in een roulatie procedure van dag-, week- en maandbackups
- Backup tapes worden geschreven en de logfiles gecontroleerd
- Backup is recent getest door een volledige restore-procedure af te lopen

We wijzen u er op dat een back-up van uw data uw verantwoordelijkheid is. Het verlies van data is achteraf vaak niet op te lossen, maar wel tegen te gaan door preventief zelf controles te doen!

Xandorra heeft voor haar helpdesk klanten een whitepaper opgesteld waarin precies is aangegeven waar men op moet letten voor een goede backup én restore procedure. Wilt u graag dat Xandorra die check voor u uitvoert? Geen probleem, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0317-419164.

Trefwoorden: 3d Cad, Cocreate, Cocreate Modeling, Gratis 3d, Me10, Ptc, Xandorra,