Xandorra klantendag 2008 druk bezocht.

Door: Xandorra  18-04-2008
Trefwoorden: 3d Cad, Cad Software, Osd

7 april 2008  Praktische en nuttige informatie, enthousiasme en een goede sfeer, dit zijn wellicht de kernwoorden die de Xandorra klantendag 2008 het beste omschrijven. De reacties die werden ontvangen van de bezoekers bevestigden dit beeld. De nadruk van de klantendag lag dit jaar op het efficiënter werken met behulp van CoCreate software.

In een kort welkomstwoord werd door John van Doorn teruggekeken op het goed verlopen afgelopen jaar, waarin Xandorra een 20-tal nieuwe klanten heeft mogen verwelkomen. Mede daardoor is het bedrijf uitgebreid met 3 medewerkers. Deze werden tijdens de klantendag dan ook voorgesteld.
Net als Xandorra heeft ook CoCreate weer vele positieve plannen voor 2008. Veel aanwezigen waren dan ook benieuwd naar de invloed van PTC na de overname van CoCreate. Mark Haverkort liet in een presentatie zien wat we nu al merken en welke groei PTC verwacht van het CoCreate product.

Simone Manuputty vertelde meer over de manier waarop Xandorra tegen technische support aankijkt en hoe daar vorm aan wordt gegeven. We kunnen op efficiënte en directe wijze klanten ondersteunen. De voordelen voor de klanten zijn: snel, duidelijk, kosten besparend en direct verder kunnen werken. Aansluitend gaf Maarten Weers een eerste indruk van de nieuwste versie van CoCreate Modeling 2008. Aan de positieve reacties in de zaal te merken heeft CoCreate met versie 2008 opnieuw goed naar de gebruikers geluisterd en een groot aantal interessante nieuwe functies toegevoegd.

Om aan te geven hoe er in de praktijk efficiënt gebruik gemaakt kan worden van CoCreate software, was Marten Verhoeven van Van Beek Schroeftransporteurs uitgenodigd. Hij gaf in een presentatie en demonstratie aan hoe er bij Van Beek momenteel minimaal 50% tijdswinst geboekt kan worden op voornamelijk klant specifieke opdrachten. De presentatie verraste menige bezoeker door de mate van integratie tussen ERP, PDM en CAD. "Het lijkt wel vanzelf te gaan" en "ongelofelijk" waren de opmerkingen uit de zaal toen Marten naast zijn PC stond en het geconfigureerde model vorm aannam op het scherm.

Harman Naber liet de aanwezigen kennis maken met de functionaliteit van Model Manager 2008 en de diverse Xandorra modules. Zo kregen de bezoekers een eerste indruk van de nieuwste Active Attributes module waarmee direct onderdeelinformatie (materiaal, lengtes, etc.) te koppelen is tussen CAD en PDM. Op basis van ingezonden 3D productafbeeldingen was er een verloting onder de aanwezige inzenders. Derk Jan Eelderink van de firma DETT was de gelukkige, hij ging naar huis met een digitale fotocamera. De andere inzenders kregen een fles Wageningse wijn om deze succesvolle dag in het sfeervolle Wageningse Hotel de Wereld af te sluiten.

Trefwoorden: 3d Cad, Cad Software, Cocreate, Gratis 3d Cad, Gratis Cad, Me10, Model Manager, Onespace Modeling, Osd, Ptc, Xandorra, Xandorra Klantendag,