Inkoop van elektriciteit

Door: de EnergieConsultant B.V.  19-08-2011
Trefwoorden: Energie, Inkoop, Elektriciteit

    

Inkopen van Elektriciteit
Inkopen van elektriciteit is voor veel bedrijven een lastige klus. De markt en marktprijzen veranderen continu en is daarom vaak voor de meeste inkopers niet meer te volgen. Veel bedrijven besteden de inkoop van elektriciteit dan ook uit, of zijn voornemens deze uit te besteden. Veel (beursgenoteerde) bedrijven hebben ons daarom al gevonden en dit naar volle tevredenheid.
De Energieconsultant is al meer dan 10 jaar specialist op o.a. de inkoop van elektriciteit. Dit heeft geresulteerd in een uniek systeem die verbruiksdata van afnemers koppelt aan de energiemarkten zoals ENDEX (termijnmarkt) en APX (spotmarkt). Hierdoor kunnen we diverse, door ons ontwikkelde, inkoopstrategieën op maat voor uw bedrijf doorrekenen. Doordat we een zeer groot inkoopvolume hebben kunnen we ook zeer scherp inkopen tegen zeer gunstige voorwaarden. Doordat het aanbod en de vraag op de elektriciteitsmarkt steeds weer veranderd is inkoop van elektriciteit een continu en dynamisch proces. Dit resulteert in grote prijsverschillen in de loop van de tijd.
Hoe werkt de inkoop bij ons?
Wij werken volgens het concept Electricity Money Saver©
Vooraf wordt met de afnemer de inkoopstrategie doorgenomen en vervolgens wordt deze opgenomen in onze inkooppool. Van te voren worden de inkoopdoelstellingen voor de komende periodes gecommuniceerd. Deze doelstellingen zijn door ons samengesteld gesteld op basis van historische tarieven en toekomstige marktontwikkelingen. Wij houden hierbij rekening met nieuwe of nieuw te bouwen elektriciteitscentrales en de importmogelijkheden van elektriciteit vanuit het buitenland.
Wat zijn uw voordelen door in te kopen met de expertise van De Energieconsultant?
1) U profiteert van de juiste timing (besparing)
2) Gemak (uitbesteden scheelt geld en tijd)
3) Inkopen aan de onderkant van de markt (besparing)
4) U profiteert van gezamenlijke inkoop (poolvoordeel)
5) Inkopen tegen zeer goede leveringsvoorwaarden
6) Contractoptimalisatie ( contractparameters worden ook op juistheid gecontroleerd)
7) Inkoopmogelijkheden op ENDEX (termijnmarkt) en APX (spotmarkt)

Trefwoorden: Bemiddelingsbureau, Besparingen, Elektriciteit, Energie, Energieadvies, Energiekosten, Energiemarkt, Inkoop, Leveranciers

Andere producten en diensten van de EnergieConsultant B.V.

19-08-2011

Energy Data Watcher (EDW)

     Totaal overzicht in kosten, verbruiken en techniek


19-08-2011

Inkoop van gas

     besparingpoolvoordeelgoede leveringsvoorwaardenContractoptimalisatietermijnmarktDay-Ahead markt