Huiken Kulturhus

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Lange Wijden 33 , 8081 VS Elburg, Gelderland

E-mail

Over Huiken Kulturhus

In opdracht van het gemeentebestuur van Elburg werd op 27 april 1968 een commissie in het levengeroepen die de opdracht kreeg een onderzoek in te stellen naar de behoefte in Elburg aan een gemeenschapscenrum. Hieruit bleek dat er een grote vraag bestond naar een dergelijk gebouw. In een bespreking die volgde met bestuurders van verschillende verenigingen werd op 21 januari 1971 de "Vereniging Gemeenschapscentrum Elburg" opgericht met als doel te komen tot de bouw en exploitatie van een gemeenschapscentrum. Na de gemeentelijke herindeling van 1 augustus 1974, werd de vereniging gevraagd plannen te ontwikkelen om zowel een gemeenschapshuis als een sporthal te realiseren.

De opdracht van de bouw werd op 21 februari 1977 verstrekt aan aannemingsbedrijf Salverda uit 't Harde. Het ontwerp was van Architectenbureau Rodenburg te Nijmegen.

"Wippe" Koops, tegenwoordig eigenaar van de "Gezonde Apotheek, Wippe's hapkar" met standplaats op de Vischmarkt in de Vesting-Elburg, heeft namens zijn toenmalige werkgever met een shovel de fundering uitgegraven.

De eerste steen werd op 25 november 1977 gelegd door burgemeester Westerhuis.De officiele opening vond plaats op 28 april 1978. Tijdens de bouw was dhr. T. Obdam tijdelijk beheerder. De eerste beheerder was Gerrit Lekkerkerker. Eind oktober 1989 werd hij opgevolgd door René Baanders.

Door de bouw van 't Huiken maakten veel verenigingen een ongekende groei door. Het zaalvoetbal was, mede door de televisieuitzendingen van de NCRV, erg populair. Basketbal, handbal, korfbal en volleybal kwamen sterk in de belangstelling te staan. De volleybalvereniging groeide in één jaar tijd met 70 nieuwe leden. Ook andere verenigingen kregen in 't Huiken hun vaste stek. Toneelvereniging T.O.P., schaakvereniging Caïssa en badmintonclub 't Harde maakten graag gebruik van de geboden faciliteiten. Eén van de huurders van het eerste uur was de welzijnsorganisatie Stichting HOED waaruit later Stichting Wiel voortkwam.

Kaart

Openingstijden

Featured Message

Neem vandaag contact op

27-07-2016

Extra Bedrijfsgegevens

Categorieën: Recreation Centres

Deze lijst wordt verzorgd door:

Is Huiken Kulturhus in Lange Wijden 33, Elburg Gelderland 8081 VS uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Tennis diensten in Elburg Gelderland beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Elburg Tennis per locatie, trefwoord of service-opties.

Meer bedrijven in Elburg Gelderland, 8081 VS, Nederland

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3820631]