Ayurvedische Massage opleiding

Ayurvedische Massage opleiding van Ananda Yoga Centrum

Door: Ananda Yoga Centrum  11-04-2011
Trefwoorden: Massage, Ontspanning, Persoonlijke Ontwikkeling

 

De opleiding Ayurvedische Massage is een parttime opleiding, die één jaar duurt en je opleidt tot Ayurvedisch masseur of masseuse. Tijdens dit jaar zul je gaan ervaren dat de basis van een goede massage een liefdevolle aanraking is, die helend werkt, zowel voor de ander die door jou gemasseerd wordt, als voor jezelf.

Je leert te werken met speciale massagehandelingen, drukpunttechnieken (marma’s) en natuurlijke basisoliën. Deze holistische massagevorm is afkomstig uit Ayurveda, de oude Indiase geneeswijze.

Deze ayurvedische massage wordt als zeer helend ervaren, omdat zij een bijzonder positieve en balancerende werking heeft op de 3 niveaus van bewustzijn. Zo kun je haar toepassen om het lichaam goed te masseren. Ook draagt onze ayurvedische marmamassage bij aan het emotioneel en mentaal welbevinden, doordat zorgen en blokkades losgelaten kunnen worden. En op spiritueel niveau  worden hoofd en hart met elkaar verbonden, waardoor de verbintenis met het Hogere Zelf ervaren kan worden.

Kortom men zal zich gezonder, vitaler en meer ontspannen voelen. Bijzonder is ook de Universele genezende energie die via de handen tijdens het masseren wordt overgedragen.


De praktijk van het masseren wordt ondersteund met theoretische achtergronden en inzichten uit o.a. de chakra-psychologie en uit de tri dosha-leer, een belangrijk aspect uit ayurveda. De opleiding, die wij al sinds 1987 verzorgen, maakt dat je niet alleen op een verantwoorde wijze massagebehandelingen kunt geven, zij draagt ook bij aan je eigen spirituele groei en ontwikkeling.


De theorie en de praktijk van het masseren worden elke les ondersteund door duidelijke cursusbladen, die tezamen een overzichtelijk boek zullen vormen. Dit boek met uitgebreide tekeningen en teksten vormt een belangrijk naslagwerk voor je massagepraktijk.


Voor meer info verwijzen we je graag naar onze OPEN DAG op zondag 29 mei of naar website: www.anandayogacentrum.nl

Trefwoorden: Ayurvedische Massage, Ayurvedische Massage Opleiding, Chakra’s, Hatha Yoga, indian head massage, Massage, Ontspanning, Persoonlijke Ontwikkeling, Spiritualiteit, Spirituele Groei, Yoga