Jachthaven Bruinisse neemt eerste ligplaatsen in gebruik

Jachthaven Bruinisse neemt eerste ligplaatsen in gebruik van Den Daas Recreatie Beheer

Door: Den Daas Recreatie Beheer  19-05-2009

Jachthaven Bruinisse is één van de vier Thuishavens in Nederland en ligt aan het Zeeuwse Grevelingenmeer, een prachtig vaargebied met een geheel eigen flora en fauna. De jachthaven is direct gelegen aan de sluis naar de Oosterschelde. Net als de andere Thuishavens kenmerkt jachthaven Bruinisse zich door kwaliteit, duurzaamheid en het full service concept. Het is een bruisende familiehaven die momenteel volop in ontwikkeling is. Het aantal ligplaatsen zal de komende jaren meer dan verdubbelen. Ook aan de uitbreiding van de voorzieningen wordt veel aandacht besteed zodat jong en oud zich hier uitstekend kunnen vermaken. Door de groei ontstaat één van de grootste en modernste jachthavens van Nederland.
Op dit moment beschikt de jachthaven over bijna 600 ligplaatsen. Met de uitbreiding worden 800 extra ligplaatsen gecreëerd. Tussen het oude en het nieuwe gedeelte van de jachthaven komt een nieuw centrumgebied met alle voorzieningen voor de ligplaatshouders en passanten, zoals een havenkantoor, uitgebreide speelvoorzieningen voor kinderen, café-restaurant, luxe sanitair en wellness voorzieningen. Tevens vindt men hier straks de supermarkt, scheepswinkel, zeilschool, scheepsmakelaar en diverse showrooms. Aan de rand van het jachthavengebied komt een openbaar en beschut strand. De eerste nieuwe ligplaatsen zijn sinds een paar weken in gebruik.

Duurzaam

In de ontwikkel- en ontwerpfase van Jachthaven Bruinisse is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zijn de nieuwe drijvende steigers van Poralu van 100% recyclebare materialen. Met deze drijvende steigers houden we rekening met een eventuele terugkeer van het getij in De Grevelingen.
Verder zal er gebruik worden gemaakt van wind en zonne-energie en komt er een vuilwater-afvoersysteem op de steigers. Het gebruik van drinkwater wordt gereduceerd door het opvangen van regenwater. Dit regenwater wordt vervolgens gebruikt voor het schoonspuiten van schepen.

Meer informatie over de uitbreiding kunt u vinden op www.uitbreidingjachthavenbruinisse.nl


Contact Den Daas Recreatie Beheer

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share