SCAE Barista Certificering voor Casa Barista

SCAE Barista Certificering voor Casa Barista van CasaBarista Koffie & Espresso

Door: CasaBarista Koffie & Espresso  25-06-2009
Trefwoorden: Koffie, Espresso, Barista

Deze week hebben de medewerkers van Casa Barista hun Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) certificering voor Barista behaald. De SCAE is een belangenvereniging voor kwaliteitskoffie en heeft een studieprogramma ontwikkeld voor het Barista vak. In het examen is uitgebreid de kennis getest op het gebied van koffie, de historie, de plantsoorten, het branden, malen van koffiebonen en de bereidingswijzen van koffiesoorten.

Hiernaast bestaat het examen uit een praktisch gedeelte waarin de vaardigheden van de Barista onder de loep worden genomen. Met het zetten van koffie, proeven, herkennen van een goede en slechte extractie, het stomen van melk en microfoam enz.

Alle Casa Barista deelnemers aan het SCAE examen zijn geslaagd. Proficiat voor:
Björn Aarts (Maastricht) was al Level 2 Barista
Joep van Moll (Den Haag)
Frans & Wendy Kooyman (Utrecht)
Bram Saeys (Eindhoven)
Hans Verheyen (Mol, België)
Matthieu Los (Ermelo, Directie)
Rolf Kwist (Directie)

Casa Barista levert een compleet koffieconcept voor liefhebbers van echte Italiaanse caffè. Topkwaliteit machines voor thuis of kleinzakelijk gebruik. Casa Barista is geen gewone koffiewinkel. We bedienen vanuit een Barista passie onze klanten via internet en barista locaties. Op onze locaties krijgt u persoonlijk uitleg over de werking van de machines, de zetmethoden, versgebrande koffiebonen, bonenmalen, melkstomen, onderhoud enz. Hier kunt u de machines kopen en direct meenemen. Inclusief garantie, service, installatie en onderhoud. Locaties in NL of België. Of laat gemakkelijk uw bestelling thuis bezorgen via de webshop. www.casabarista.nl


Trefwoorden: Barista, Espresso, Koffie

Contact CasaBarista Koffie & Espresso

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share