Eerste groep e-learning "mijnehbo.nl" geslaagd in Geldermalsen

Door: Walter Mars  03-06-2011

    

Geldermalsen – De deelnemers aan de praktijklessen eerste hulp bij Walter Mars hebben op dinsdag 1 februari met succes het officiële Oranje Kruis examen afgelegd.  “Voor mij was dit de ideale manier om in korte tijd mijn diploma Eerste Hulp te behalen”, aldus Erik Stap. “Ik heb geen tijd om een aantal maanden wekelijks lessen te volgen”. Een andere deelneemster, Geertje Huigen, had half december niet kunnen denken, dat ze nu al in het bezit is van het diploma Eerste Hulp. Enthousiast gemaakt door Walter Mars is ze in de kerstvakantie thuis meteen aan de slag gegaan met het online theorie programma “mijnehbo.nl” en kon ze begin januari gelijk met de praktijklessen beginnen.

Vorig jaar is door het Oranje Kruis het e-learning programma “mijnehbo.nl” opgestart. Opleider Walter Mars heeft zich direct aangemeld als organisator van de aanvullende praktijklessen. Hij heeft een volledig op EHBO ingerichte lesruimte op industrieterrein Hondsgemet te Geldermalsen. Daar geeft hij regelmatig opleidingen en herhalingslessen Bedrijfshulpverlener. Sinds november vorig jaar is hij erkend NIBHV-opleider.

Veel taxichauffeurs uit de regio hebben bij Walter de reanimatielessen gevolgd en het bedienen van de AED geleerd en zijn hiervoor gecertificeerd door de Europese Reanimatie Raad.

Ook de verplichte nascholing vakbekwaamheid beroepschauffeurs wordt door Walter Mars verzorgd. Hij heeft erkenning van het CCV voor het organiseren van de basisopleiding BHV en de jaarlijkse herhalingslessen. Speciaal voor touringcarchauffeurs is er een eendaagse opleiding “Levensreddend handelen” opgezet, die ook bij het CCV gemeld kan worden voor het behoud van Code 95.

Sinds begin dit jaar kan via “mijnehbo.nl” het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen worden behaald. Na het theorieprogramma wat thuis op de computer wordt doorlopen, kunt u bij Walter Mars twee praktijkavonden volgen en de toets afleggen.

Een aantal verzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de kosten van de cursus na het behalen van het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis.

Voor meer informatie en cursusdata kunt u contact opnemen met Walter Mars, tel. 06-50685542. Webiste: . E-mail: .