WillDo introduceert nieuwe generatie waterkleppen op de Düsseldorf bootshow in januari!

WillDo introduceert nieuwe generatie waterkleppen op de Düsseldorf bootshow in januari! van Willdo

Door: Willdo  14-12-2008

Tijdens het manoeuvreren van een boot telt iedere seconde. Om die reden introduceert WillDo de nieuwe serie waterkleppen die speciaal zijn ontwikkeld voor de WillDo jet thrusters ontworpen power-drive.
De waterstroom die opgang komt door de jet pomp wordt door de waterklep gericht naar bakboord of stuurboord. Een combinatie van hek en boeg is ook mogelijk.

Wanneer de kapitein de joystick naar één van beide zijden beweegt zal de waterklep beginnen te roteren naar de noodzakelijke opening. Dit zal minder dan een seconde duren. Zonder oponthoudt genereert de waterpomp de normaalkracht.
Van stuurboord tot bakboord neemt dit proces minder dan 1.7 seconde in beslag.

Naast de toename in snelheid van het hele systeem, hebben de ingenieurs van WillDo ook de kans genomen op het systeem te optimaliseren.
Om het inbouwen te versimpelen en de toegankelijkheid te verbeteren, hebben zij de elektronica gescheiden van de kleppen. Eén centraal besturingspaneel zal geïnstalleerd worden op het dashboard; kabels geleverd met verbindingsstukken zijn de binding tussen alle componenten.
Zoals men zegt, "plug and play". Het systeem assimileert een aanvoer van 10-30V zonder enige merkbare verandering. Ingebouwde automatische zekeringen zorgen voor de toename van veiligheid en brengt deze tot een hoog niveau.

Bezoek ons op de Düsseldorf bootshow, wij zijn te vinden op stand 10F51. Hier vindt u een werkend model van dit unieke stukje uitrusting.
Overtuig uzelf van de snelheid van dit product!