Duizendpoot werpt zich op kindermusical

Duizendpoot werpt zich op kindermusical van Showkids Jeugd Musical Ensemble

Door: Showkids Jeugd Musical Ensemble  31-05-2007
Trefwoorden: Doornroosje, Showkids

Ze rolde er op haar zestiende in. Ze werd op de Nijmeegse Vierdaagsefeesten ineens aangesproken door iemand die in haar een model zag. "En eigenlijk was ik zo verrast niet. Ik kreeg altijd al aandacht van het mannelijk publiek."

Ze heeft een tijd als mannequin gewerkt. "Toch is het mijn wereld niet. De mensen zijn niet eerlijk. Als ze je zien, krijg je een kus. Achter je rug maken ze je af. Daar houd ik niet van."

Later werd ze gevraagd om model voor grote maten te worden en kwam ze terecht bij het televisieprogramma RTL Live. "Daar was ik verantwoordelijk voor de moderubriek voor volslanke vrouwen. Ik was freelance-redactioneel medewerker. Niet bij elk programma betrokken, wel regelmatig. Voor Spott-tv werkte ik met Viola Holt en Dieuwertje Blok."

Renate Smoorenburg deed commercials en bedrijfspresentaties. Als het op haar weg komt en het bevalt haar, dan pakt ze het aan.

Niet zo vreemd. Ze heeft een rappe tong en is spontaan. "Als ze me een interessant programma aanbieden, ga ik er op in. Het liefst doe ik iets met kinderen."

Ze hoeft niet met het hoofd op de televisie. Ze werkt het liefst achter de schermen. Renate Smoorenburg heeft daar een naam opgebouwd als regelneef. "Een carrière als presentatrice is niet uitgesloten, maar achter de camera's is het leuker. Dan maak je een programma, heb je invloed op de inhoud."

Renate Smoorenburg heeft aan haar televisiewerk veel connecties overgehouden. Een van hen is Erik de Haas, die rollen heeft gespeeld in GTST, Onderweg naar Morgen, en Westenwind. Hij heeft zijn medewerking toegezegd als de Betuwse kindermusical van de grond is gekomen.

En daar twijfelt Renate Smoorenburg niet aan. Ze is musicalgek. Verslaafd aan het produkt dat Joop van der Ende zoveel succes heeft gebracht. Ze zou best eens een grote musical willen doen. Dat zit er nog niet in. Daarom begint ze met kinderen. En in de Betuwe.

"Musical heeft alles. Zang en dans. Prachtige kostuums, fraaie decors. Ik schrijf graag de teksten voor liedjes en voor de themafeesten die we ook organiseren. Schrijven deed ik als kind al."

Ze kan nu aan de slag voor de musical Doornroosje van K3. Opgevoerd in de Betuwe, door kinderen uit de Betuwe. En ze past de teksten aan. Zodat kinderen daarmee uit de voeten kunnen.

Ze wil een musicalklas beginnen. In het Pänneke in Haalderen. Daar zijn minimaal 25 kinderen voor nodig. Zeventien kinderen hebben zich al gemeld. Veelal meisjes. "Er zijn pas drie jongens bij. We hopen dat er meer bij komen. Anders spelen de meisjes de jongensrollen. We zoeken nog kinderen die willen meedoen. We repeteren een keer per week. Elke les duurt een uur en kost 7,50 euro. De musical wordt opgevoerd in het Wapen van Bemmel. Lianne Balduk uit Gendt doet de choreografie. " Renate Smoorenburg heeft er alle vertrouwen in. Al was het maar omdat haar enthousiasme zo aanstekelijk is.

Trefwoorden: Doornroosje, Showkids

Contact Showkids Jeugd Musical Ensemble

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share