Kinderen Showkids bij laatste selectie Ciske de Rat

Door: Showkids Jeugd Musical Ensemble  05-07-2007
Trefwoorden: Showkids

De tienjarige Melissa deed auditie voor de rol van Betje, het buurmeisje van Ciske. Jammer genoeg viel ze samen met 12 andere meisjes in de voorlaatste ronde af. De afwijzing had overigens voor al deze meisjes niets te maken met hun zang-, of spelkwaliteiten maar alles met hun lengte, het was dan ook wel een terleurstelling te moeten horen dat je tien centimeter te groot bent. Maar deze meiden maken nog steeds kans op een rol in de musical, ze zin allemaal gevraagd over een half jaar opnieuw auditie te doen voor de nieuwe groepen. Melissa zelf was er nogal nuchter onder, binnenkort moet ze alweer auditie doen voor Kinderen voor kinderen en in oktober bij "Les Miserable', ook een Joop van de Ende-musical. 

De negenjarige Daan moest na Melissa auditie doen. In eerste instantie dachten de jongens in aanmerking te komen voor de hoofdrol, maar later werd verteld dal alle 'Ciskes' gespeeld gaan worden door vijfentwintig Amsterdamse jongens. Er waren wel ensemblerollen te verdelen, die van pestkop Dirkje en de vriend van Ciske, Jantje. Net als Melissa moest Daan met vierentwintig andere jongens laten zien wat hij kon. In de theaterzaal trof Daan een oude bekende, de dertienjarige oud-Showkid Jeffry Arenz . Daan heef het geweldig gedaan, want samen met vijf andere jongens, onder wie Jeffrey, gaat hij meedoen in het ensemble.

Tijdens de repetities wordt bepaald welke rol de heren gaan spelen. De moeder van Daan was helemaal overrompeld, ze had niet verwacht dat haar zoon bij zijn eerste professionele auditie gelijk een rol zou scoren.

Nu volgt een drukke periode voor Daan, want hij speelt naast zijn rol in Ciske de rat ook de rol van Timon in de Showkidsmusical De Lion King en de kleine Grinch in de musical The Grinch van Showteens.

Trefwoorden: Showkids

Contact Showkids Jeugd Musical Ensemble

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share