Kindermusical met glühwein in 'n kerstdorp

Kindermusical met glühwein in 'n kerstdorp van Showkids Jeugd Musical Ensemble

Door: Showkids Jeugd Musical Ensemble  02-12-2008
Trefwoorden: Musical, Hsm, Showkids

Chaim heeft voor zijn rol van de Grinch geen auditie gedaan. "Ik werd gebeld door de regisseur of ik de hoofdrol wilde spelen. Dit wordt de derde keer dat ik meedoe aan een musical van Showkids. Alleen heb ik dit keer echt hele lappen tekst, daar word ik wel een beetje zenuwachtig van. Zingen gaat me makkelijker af dan acteren. Ik moet deze week thuis nog oefenen om alles te onthouden."

Bijna dertig kinderen tussen de 12 en 18 jaar spelen mee in de kerstmusical. Een jaar lang volgde de groep intensieve spel- en zangtraining. "In de voorstelling zitten veel leuke liedjes" , vindt Chain. "Ik zing altijd, ook thuis op mijn kamer. Daar heb ik een dj-installatie waar ik veel mee pruts. Marco Borsato is tof om te zingen, maar hip hop en rap vind ik ook mooi." In de vorige musicals Hamelen en Madness speelde hij goedaardige types. "Nu kan ik me lekker uitleven als boeman. Gelukkig krijg ik ook een soort stand in, die mijn tekst overneemt op de momenten dat ik ergens hoog op het podium sta. Als hoofdpersoon sta je vrijwel de hele voorstelling op het toneel. Da's heerlijk, maar ik mag het natuurlijk niet verpesten."

Aan de sfeer zal het niet liggen. De zaal wordt omgetoverd tot kerstdorp en het publiek wordt bij binnenkomst getrakteerd op glühwein. Zelf gaat Chain ook regelmatig naar het theater. "Samen met mijn vader ben ik laatst naar Route 66 geweest, daar werd heel goed in gezongen. Ik weet zelf nog helemaal niet of ik door wil gaan met theater. Het is hartstikke leuk, maar ook moeilijk om echt door te breken. Daarom wil ik ook mijn best doen op school, zodat ik later kan kiezen."

Waar zijn talent vandaan komt, weet hij niet goed. "Mijn broertje houdt meer van voetbal en mijn vader sport ook veel. Mijn moeder zingt thuis wel, maar dat doet ze gewoon voor zichzelf. Ik hou erg van muziek, maar daarnaast vind ik zoveel dingen leuk. Auto's bijvoorbeeld. En vuurwerk afsteken met Oud en Nieuw."

Trefwoorden: Chaim Wezendonk, Hsm, Musical, Showkids,

Contact Showkids Jeugd Musical Ensemble

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share