Stokkumse meiden jongste sterren musical

Stokkumse meiden jongste sterren musical van Showkids Jeugd Musical Ensemble

Door: Showkids Jeugd Musical Ensemble  07-09-2007
Trefwoorden: Showkids

Moeder Judith: "Ze vond het zo leuk en als ze dan uit zo veel anderen wordt gekozen, dan ga je wat regelen." De ouders van Fleur en de ouders van Lianne reden bij toerbeurt iedere zaterdag naar Utrecht. En afzeggen was er niet bij. Fleur: "Je moest echt iedere week komen anders mocht je niet meedoen." Namen leren, liedjes leren, de goede danspasjes ... leuk maar inspannend. Als ze er over vertellen glimmen de ogen van deze Stokkumse meiden. "In het verhaal moet je soms verdrietig kijken, soms moet je lachen en dan weer anders kijken. Dat moet je wel leren en dan waren ze best streng", zegt Fleur. Lianne, met iets meer musicalervaring, knikt instemmend. "Als je moest lachen en je deed dat niet of verkeerd, dan werd je er uit gepikt. En dan moest je kijken hoe de anderen het deden."

De meiden hebben vanaf begin juli een paar weekjes vrij gehad maar vanaf aankomend weekeinde moet er hard worden gewerkt. Zowel op zaterdag als zondag repeteren, want op 12 augustus is de eerste van de elf voorstellingen die bij het kasteel De Haar in Haarzuilen (bij Utrecht) wordt gespeeld. Maar iedere avond een voorstelling, laat thuis dus ... hoe zit het dan met school? Judith: "Die werkt gelukkig prima mee, waardoor ze tijdens de periode van de voorstellingen alleen 's middags naar school hoeft." Lianne gaat naar de middelbare school en heeft dan nog vrij.

Lianne en Fleur hebben er alletwee zin in. En terwijl Repelsteeltje nog opgevoerd moet worden is Lianne al weer bezig met de volgende musical: Annie. Fleur steekt wekelijks ook behoorlijk wat uurtjes in een andere hobby: turnen en na Repelsteeltje houdt ze het wat de musicals betreft even voor gezien. Niet dat ze het niet leuk vindt, maar soms moet je kiezen. De meiden spelen geen van beiden een hoofdrol in de musical maar dat maakt ze eigenlijk niet zoveel uit. Angst om voor publiek op te treden hebben ze niet (meer). De ouders hebben een tryout bijgewoond en daar ging het best goed.

De cast van Repelsteeltje bestaat uit 26 kinderen en 6 volwassenen. Fleur en Lianne behoren tot de jongste sterren in spe. Ze hopen dat het droog blijft, de voorstellingen zijn in de openlucht.

Info:. www.repelsteeltjedemuscial.nl
Het auteursrecht van dit artikel berust bij Wegener NV

Trefwoorden: Showkids

Contact Showkids Jeugd Musical Ensemble

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share