It's a Clock van Jumbo

It's a Clock van Jumbo van nieuweBabyKamer

Door: nieuweBabyKamer  14-04-2011
Trefwoorden: Kinderkamers, Kinderklokken, Kinderwekkers

Met de It's a Clock leert je kind spelenderwijs klokkijken.

Gemiddeld zijn kinderen 8 jaar als ze leren klokkijken en begrijpen. Toch zijn kinderen al vanaf veel jongere leeftijd geïnteresseerd in het concept tijd. Veel kinderen komen bijvoorbeeld heel vroeg hun bed uit, omdat ze geen idee hebben hoe laat het is.  Tegelijkertijd hebben kinderen behoefte aan structuur en duidelijkheid over wat er gaat gebeuren op een dag. It’s a Clock! Helpt kinderen om de tijd te begrijpen.
Kinderen kijken intuïtief het eerst naar gekleurde grote delen die snel bewegen. Op een traditionele klok is de meeste belangrijke wijzer – de urenwijzer- het kleinst, zwart en hij beweegt het minst hard! Met het innovatieve ontwerp van “It’s a Clock!” begrijpen kinderen de tijd al vanaf 3 jaar: de urenwijzer is makkelijk te herkennen voor kinderen en de kaartjes helpen om de dag te structureren.

In de It's a Clock Bubble is de grote wijzer het meest belangrijk gemaakt: de wijzer is verlengd en er zit een karaktertje op die langs de uren beweegt. De grote wijzer fietst, rolschaatst, vaart of loopt langs de uren. Kinderen kunnen eenvoudig aflezen welk uur het is.

Midden in de klok zit een gewone wijzerplaat. Iedereen die oud genoeg is om de tijd te lezen op een normale klok kijkt eenvoudig naar het midden en ziet exact hoe laat het is. Een vliegtuig of vogel vliegt door de klok op de secondewijzer.

Zet één van de 6 kaartjes bij het juiste uur en uw kind weet wanneer het tijd is om op te staan, wanneer het tijd is voor lunch, snack, avondeten, of bad of wanneer het tijd is om te gaan slapen.


Trefwoorden: Kinderkamers, Kinderklokken, Kinderwekkers