Nieuw ondernemersplatform moet bruggen bouwen tussen bedrijven

Nieuw ondernemersplatform moet bruggen bouwen tussen bedrijven van 3 En Passant

Door: 3 En Passant  30-10-2006
Trefwoorden: Duurzaam Ondernemen, Ondernemers, Directie

 

“Er zijn natuurlijk al aardig wat netwerkbijeenkomsten voor ondernemers in deze regio’s”, zegt John van der Borg van Sigma-M. “Maar de mensen die je daar tegenkomt zijn consultants, advocaten en politici. Allemaal mensen die ‘iets’ van je willen. En om heel eerlijk te zijn zitten ondernemers daar niet op te wachten. Die willen praten met collega-bedrijven over hoe zij bepaalde zaken aanpakken. Tijdens gesprekken met ondernemers van middelgrote en grote bedrijven hoor ik vaak dat ze het contact met andere bedrijven missen. Vandaar dat we met een nieuw platform dit contact willen opbouwen en de banden tussen bedrijven willen verstevigen.” Daarom zijn tijdens de bijeenkomsten van 3 en passant alleen ondernemers welkom. Tijdens de avonden wordt tijdens een driegangen diner gesproken over actuele thema’s in het bedrijfsleven en in de maatschappij. Daarvoor wordt steeds een spreker van formaat uitgenodigd.

Michael Zijlaard

De eerste bijeenkomst wordt afgetrapt door Michael Zijlaard, de echtgenoot en coach van Olympisch- en wereldkampioene Leontien van Moorsel. Zijlaard spreekt tijdens de eerste 3 en passant over motiveren. Motivatie is één van de belangrijkste bouwstenen geweest om zijn echtgenote naar de wereldtop van het dameswielrennen te brengen en haar daar ook te houden. Tegenwoordig is Zijlaard ploegleider van het wielerteam AA cycling team en organisator van de wielerevenementen de 6-daagse van Amsterdam en Rotterdam. “We hebben Zijlaard uitgenodigd om te vertellen hoe je kan motiveren en inspireren. Hij sluit perfect aan bij het thema dat we bespreken: ‘Duurzaam ondernemen = Duurzaam motiveren’. Net als een sporter wil je als bedrijf het beste uit je mensen halen”, vertelt Van der Borg. “Dat is goed voor het bedrijf, maar nog belangrijker, voor je medewerkers zelf. Als je mensen gemotiveerd zijn straalt dat op alles af. Niet alleen binnen de onderneming, maar ook naar je klanten toe en het werkt ook door in je privé leven. Als de ondernemer mensen zich goed laat voelen, krijgt hij dat dubbel en dwars van z’n medewerkers terug.

” De eerste themabijeenkomst van 3 en passant wordt gehouden op dinsdag 21 november in Restaurant Het Boshuis in Drie. De avonden zijn bedoeld voor middelgrote en grote bedrijven met meer dan 50 medewerkers uit de handel in industrie. De bijeenkomsten worden zes keer per jaar gehouden. “Ondanks dat we nog niet zolang bezig zijn met de organisatie van 3 en passant, hebben enkele bedrijven al enthousiast gereageerd. Dat heeft zelfs al geresulteerd in een paar aanmeldingen.”, zegt Van der Borg.

Meer informatie over de themabijeenkomsten en het aanmelden voor de bijeenkomsten is te vinden op de website van het platform www.3enpassant.nl.

De website van restaurant 'Het Boshuis' www.hetboshuis.nl.


Meer informatie over het ondernemersplatform '3 en passant' is te krijgen bij Sigma M, John van der Borg, telefoonnummer 06-53204841

 

 

 

Trefwoorden: Directeuren, Directie, Duurzaam Motiveren, Duurzaam Ondernemen, Motiveren, Ondernemers, Ondernemersplatform, Platform, Sigma-m, Themabijeenkomst,