Oosters epileren

Oosters epileren van Beautysalon Goodlooking

Door: Beautysalon Goodlooking  07-07-2011

Epileren met een touwtje

Deze techniek bestaat al sinds de tijd van Cleopatra.

Steeds meer klanten vragen naar het epileren met behulp van draadjes/touwtjes, ook wel "threading" of "khite" genoemd. Hierom zal Beautysalon Goodlooking deze methode vanaf eind juli 2011 aanbieden naast het harsen en epileren met een pincet. Epileren met touw is een techniek die de huid op een vriendelijke manier onthaart en de donshaartjes meeneemt.

Heeft u een gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt en kunt u hierdoor niet tegen de harsmethode? Waardoor uw haartjes worden verwijderd d.m.v. het epileren met een pincet? Dat is goed, maar epileren met een touwtje is veel sneller en heeft een veel beter en mooier resultaat! Van overgevoelige reacties is geen sprake! Alle haartjes op het te behandelen gebied zullen door deze touwtjes methode worden verwijderd, óók de donshaartjes. De haarwortel wordt evenals met harsen uit het haarzakje getrokken. Alleen dan op een zeer hoog tempo. Doordat je net als bij het harsen het haarzakje beschadigd, zullen de haartjes steeds zwakker en zachter terug komen. Buiten het verwijderen van de haartjes in het gelaat, is het ook een goede stimulerende massage voor je gezicht. Het prikkelt de huid en zenuwen waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en het collageen op gaat bouwen. Ook is het zeer hygiënisch manier van behandelen doordat de handen het te behandelen gebied niet aanraken.

De pijn die gevoeld wordt, is te vergelijken met het epileren van de wenkbrauwen en het harsen van de bovenlip. De eerste keer zal de huid even moeten wennen aan het uittrekken van de haartjes met een draadje. De daarop volgende behandelingen worden alleen maar pijnlozer.

Deze zeer oude methode komt oorspronkelijk uit het Midden Oosten. De methode is geschikt voor het ontharen van de bovenlip, kin, wangen en het voorhoofd voor de dunne blonde haren tot de dikke zwarte haren in het gehele gelaat.

Ook op deze wijze kun je prachtige gevormde wenkbrauwen creëren die veel langer strak blijven!