Cursus Ademhaling en hartslagvariabiliteit voor runningtherapeuten en natuurgeneeskundigen

Door: Brainactivity  09-01-2013
Trefwoorden: Psychische Klachten, Natuurlijke Geneeswijzen, Psychosomatische Klachten

De cursus "Ademhaling en hartslagvariabiliteit" is er voor professionals in de (geestelijke) gezondheidszorg. En sportbegeleiders en trainers die lichaamsbeweging als medicijn toedienen. Een goede ademhaling is essentieel. 
Bij runningtherapie en hardlooptrainingen (ook looptrainingen van spelsporten als voetbal en hockey) is het raadzaam om sporters het nut van ademhalingstraining en enige achtergrond van de biologie ervan bij te brengen.

De eendaagse cursus wordt gegeven op 
- 16 februari 2013 voor runningtherapeuten en sportbegeleiders. En telt mee voor de module Ademhaling van de SRTN. 
- 2 maart 2013 voor natuurgeneeskundigen, psychologen en hulpverleners. Hiervoor krijgt u 2 licentie-punten voor Medische Basiskennis van het VBAG.

Cursus-inhoud:

* uitleg van het ademhalingsproces, de fysiologie en anatomie
* uitleg van de hartslagvariabiliteit. En het nut ervan bij stress en inspanning. 
* ademhaling in relatie tot hartslagvariabiliteit 
* invloed van de psyche op de ademhaling. Tips om klachten te verhelpen 
* invloed van inspanning op de ademhaling. Tips om de inspanning van de sporters te controleren en de inspanning matig-intensief te houden. 
* enkele ademhalingsoefeningen die gedaan kunnen worden als fysiologische stressmanagement of herstel van inspanning

Tijdens de studie psychofysiologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam is er veel kennis opgedaan over de menselijke biologie in relatie tot de psychologie. Ademhaling, lichaamsbeweging en stressfysiologie maken daar deel van uit.

De cursusdag duurt van 10:00 tot 16:30 en wordt gegeven bij Hotel Harderwijk, Van der Valk (www.hotelharderwijk.com). De kosten, exclusief BTW, zijn € 185,- voor leden van de SRTN of VBAG, € 230 voor niet-leden. De lunch is inbegrepen.
De cursus wordt gegeven door drs. J. L. Theodoor Gerrits, psychofysioloog, lid NIP, VBAG, Biofeedback Vereniging Nederland, Stichting RunningTherapie Nederland en Atletiek Unie.

Trefwoorden: Hartcoherentie, Natuurlijke Geneeswijzen, Psychische Klachten, Psychosomatische Klachten, Runningtherapie, Vbag