Tweede emissie Bouwfonds Office Value Fund NV succesvol afgerond

Door: Bouwfonds  10-07-2006
Trefwoorden: Vastgoed, Beleggen, Aandelen Emissie

Hoevelaken, 10 juli 2006 – De tweede emissie van Bouwfonds Office Value Fund NV is afgerond. In totaal is door (particuliere) beleggers voor ruim € 22 miljoen ingetekend op certificaten van aandelen.

De eerste succesvolle emissie van Bouwfonds Office Value Fund NV was in januari 2005. Het fonds koopt, exploiteert en verkoopt commercieel vastgoed (hoofdzakelijk kantoren) dat zoveel mogelijk langjarig is verhuurd aan huurders uit de overheidssector of aan financiële instellingen. Door de tweede emissie is de fondsomvang toegenomen tot circa € 140 miljoen. Het geprognosticeerde gemiddeld enkelvoudige totaalrendement bedraagt 8% per jaar gedurende een looptijd van 12 jaar.

Bouwfonds Office Value Fund NV is in 2004 door Bouwfonds Asset Management geïntroduceerd. Het fonds is een fiscale beleggingsinstelling en heeft een semi open-end structuur, waardoor het voor beleggers onder voorwaarden mogelijk is om maandelijks in en/of uit het fonds te stappen.

Bouwfonds Office Value Fund NV speelt in op de huidige omstandigheden op de Nederlandse vastgoedmarkt door te beleggen in commercieel vastgoed dat langjarig verhuurd is aan huurders hoofdzakelijk uit de overheids- en financiële sector. Door het huidige overaanbod op de Nederlandse kantorenmarkt zal het economische herstel pas op termijn een mogelijk positief effect hebben op de waardeontwikkeling van kantoorruimte. De langjarige huurcontracten met solide huurders bieden beleggers een relatief stabiele inkomstenstroom en een laag risico gedurende deze periode van overaanbod op de Nederlandse kantorenmarkt.

Bouwfonds Vastgoedfondsen Beheer BV treedt op als beheerder van Bouwfonds Office Value Fund NV en beschikt sinds 12 oktober 2005 over een vergunning in het kader van de Wet toezicht beleggingsinstellingen.

Trefwoorden: Aandelen Emissie, Beleggen, Vastgoed

Contact Bouwfonds

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share