Thaise massage

Door: Shiatsupraktijk Wilma Lentjes  03-11-2011
Trefwoorden: Massage, Thaise Massage, Traditionele Chinese Geneeskunde

Thaise massage:

Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Daarom noemt men Thaise massage ook wel eens schertsend "yoga for lazy people". Men wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse. Olie komt er niet aan te pas. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. De massage beoogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties langs de energielijnen te weg te werken. Vergeleken met traditionele Chinese geneeskunde, stimuleert de Thaise massage weliswaar dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom zijn de punten aan minder spanning onderhevig waarbij de levensenergie gelegenheid krijgt om vrij te bewegen. Samen met het beïnvloeden van het energetische aspect, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend bij de voeten en voortschrijdend tot het hoofd, zal het lichaam van de cliënt worden bewogen, losgemaakt en uitgerekt. De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan Thaise massage, en datzelfde geldt voor de gevolgen. Deze oude massage wordt omschreven als een gift voor het lichaam (fysiek), de geest (spiritueel) en het gevoel (emotioneel). Het is een manier om ziekte te verhinderen, een hulpmiddel bij het oplossen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren, en voor het verhogen van de flexibiliteit. Tijdens de Thaise massage wordt gemakkelijk zittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een massagebank.

Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de en het waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert de energiestroom in het lichaam. Hierdoor voel je je weer energiek en fit.

Trefwoorden: Chinese Geneeswijzen, Massage, Thaise Massage, Traditionele Chinese Geneeskunde

Andere producten en diensten van Shiatsupraktijk Wilma Lentjes

07-03-2012

Ayurvedische massage

     Ayurvedische massage is een zachte energetische massage op de huid. Men maakt gebruikt van geurige- gepaste oliën; samengesteld volgens


03-11-2011

Wellness massage

     Ontspanningsmassage welke ook als aanvulling op de shiatsu of thaise massage gebruikt kan worden.


27-01-2011

Shiatsumassage

  De meeste zorgverzekeraars vergoede de gehele shiatsubehandeling! U kunt dit nakijken in uw polis.  Bij veel cliënten beginnen we met Shiatsu behandelingen om pijn te verlichten en de circulatie te bevorderen. Fysieke pijn, spanning en het verlies van gemakkelijk bewegen zijn vaak problematische invloeden in een mensenleven. Dit weerhoudt mensen dan om met volle teugen van het leven te genieten. Shiatsu zorgt voor een beter lichamelijk en geestelijk welzijn.


27-01-2011

Stoelmassage

Bevordert vitaliteit, gezondheid van lichaam en geest. Vermoeidheid verdwijnt en u krijgt weer nieuwe energie. Klachten verminderen of verdwijnen geheel. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de gehele shiatsu-behandeling . U kunt dit nakijken in uw polis. Shiatsupraktijk Wilma Lentjes denkt actief en proactief met u mee!