Thaise Masssage in de shiatsupraktijk van Wilma Lentjes

Door: Shiatsupraktijk Wilma Lentjes  07-09-2011
Trefwoorden: Massage, Thaise Massage, Traditionele Chinese Geneeskunde

Vanaf 1 oktober is er naast de shiatsumassage en stoelmassage ook een thaise massage mogelijk in Shiatsupraktijk Wilma Lentjes. Kom vrijblijvend kennis maken met deze prachtige vorm van massage!

 

Wat is Thaise massage?    

Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Daarom noemt men Thaise massage ook wel eens schertsend "yoga for lazy people". Men wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse. Olie komt er niet aan te pas. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. De massage beoogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties langs de energielijnen te weg te werken. Vergeleken met traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van om de druk te manipuleren, stimuleert de Thaise massage weliswaar dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom zijn de punten aan minder spanning onderhevig, en de levensenergie krijgt gelegenheid om vrij te bewegen. Samen met het beïnvloeden van het energetische aspect, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend bij de voeten en voortschrijdend tot het hoofd, zal het lichaam van de cliënt worden bewogen, losgemaakt en uitgerekt. De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan Thaise massage, en datzelfde geldt voor de gevolgen. Deze oude massage wordt omschreven als een gift voor het lichaam (fysiek), de geest (spiritueel) en het gevoel (emotioneel). Het is een manier om ziekte te verhinderen, een hulpmiddel bij het oplossen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren, en voor het verhogen van de flexibiliteit. Tijdens de Thaise massage wordt gemakkelijkzittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een futon of matras.

Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de en het waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert de energie in het lichaam.

Hierdoor voelen mensen zich weer fit en energiek!

Een weldaad voor iedereen.

Trefwoorden: Massage, Oosterse Massage, Thaise Massage, Traditionele Chinese Geneeskunde

Ander nieuws en updates van Shiatsupraktijk Wilma Lentjes

07-03-2012

Open dag groot succes!

De open dag in de Shiatsupraktijk op 12 februari jl. is een groot succes geweest. Vele belangstellenden hebben gereageerd en