DigiTune chiptuning in de aanval

Door: Digitune Chiptuning  15-12-2008
Trefwoorden: Chiptuning

Hulshorst 15 december 2008,
De afgelopen 15 jaar hebben diverse tunings bedrijven in europa honderd duizenden euro gestoken in nieuwe ontwikkeling en techniek voor optimalisering van de huidige generatie automobielen en vrachtwagen industrie.
Voor de ontwikkeling van software voor deze motoren worden vaak honderde uren van testen en ontwikkeling gebruikt om het product chiptuning met behoud van fabrieks garantie en levensduur op de markt te brengen.
Chiptuning is een optimalisering voor de aansturing ( motor management ) van de motor omdat fabrikanten bij het programmeren van het motormanagement computer rekening moeten houden met een aantal factoren.
Dit zijn o.a.: export voorwaardes (in een aantal landen is de hoogte van de wegenbelasting en/of autoverzekering afhankelijk van de cilinderinhoud of het vermogen van de motor), uitstoot van uitlaatgassen, benzineverbruik, rijeigenschappen, intervallen van servicebeurten, enz.
De informatie die de fabrikant vastlegt in uw motormanagement computer is niet te veranderen, daardoor is het programma van uw motormanagement computer een zogenaamd basisprogramma. Olie en brandstof en bijvoorbeeld buiten temperatuur, atmosferische druk zijn niet overal het zelfde, hierdoor lopen motoren , anders vandaar het zogenaamde basisprogramma.
Eigenaar Arjen Moor, van DigiTune chiptuning heeft met een aantal grote europese chiptuning fabrikanten de handen in een geslagen om de zogenaamde illegale verkopers te stoppen, kijk het is natuurlijk pure diefstal als de door ons ontwikkelde software uit een auto wordt gelezen en even snel wordt aangepast voor de diverse andere type's, Volkswagen, Seat, Skoda en Audi bijvoorbeeld, gebruiken allemaal de 2.0 140 pk sterke TDI, maar deze wordt door de fabriek wel via coderingen aan de auto geliceert, bij de echte chiptuning worden deze coderingen weer op z'n plaats terug gezet, echter bij een kopie verdwijnen deze codes, dit kan ernstige problemen opleveren bij service en garanties maar ook bij ongelukken, een cruise control bijvoorbeeld kan bij een verkeerde instelling door de illegale kopie anders gaan reageren.
Software voor diverse type auto wordt inmiddels aangeboden voor rond de € 250,00 dit kan natuurlijk met de huidige ontwikkelings kosten onmogelijk. Daarnaast blijft bij een volwaardige optimalisering de fabrieks garantie gewoon intact. Hiervoor sluit de chiptuner een polis af waarvan de kosten voor iedere auto afzonderlijk rond de honder vijftig euro liggen!
Om deze illegale praktijken een halt toe te roepen gaat DigiTune chiptuning vanaf januari op de website www.digitune.nl en via de landelijke bladen waarschuwen voor deze illegale en levens gevaarlijke praktijken.
Wij hopen op deze wijze de huidige en toekomstige klanten van DigiTune chiptuning te attenderen dat het echt gevaarlijk is om een kopie te laten plaatsen, vraag gewoon om fabrieks garantie op papier met een polis nummer van een nederlandse verzekeraar neem desnoods contact op met de verzekeraar.
Mochten er twijfels bestaan bij de informatie die u krijgt neem gerust contact op met DigiTune.

Trefwoorden: Chiptuning