De Duitse bouw gaat “boomen”

Door: Strick - Rechtsanwälte & Steuerberater   30-03-2011
Trefwoorden: Contractenrecht, Intellectuele Eigendom, Handelsagenten

 

De krantenkoppen liegen er niet om, de Duitse markt boomt, economen rekenen met het oog op 2011 met een groei van minstens 3,4 %. “Investeerders zullen de komende jaren Duitsland herontdekken als land om er hun geld naar toe te brengen. Dat zal grote gevolgen hebben voor de economie. Vooral de woningmarkt en de bouwsector zullen een geweldige impuls krijgen”, aldus Hans-Werner Sinn, directeur van het economisch instituut Ifo.

Sinn verwacht een explosieve groei in de bouw van huizen, kantoren en winkels. Maar ook investeringen in Duitse fabrieken zullen toenemen. Reden genoeg om eens te kijken naar de parameters die Nederlandse aannemers, onderaannemers en installatiebedrijven moeten kennen om succesvol mee te dingen naar Duitse opdrachten. Een gedegen voorbereiding is hierbij zeker geen overbodige luxe, aangezien er juridische en belastingtechnische problemen kunnen ontstaan, indien men als buitenlands ondernemer m.b.t. het uitvoeren van bouwgerelateerde werkzaamheden de Duitse regels (VOB) niet nauwkeurig genoeg in acht neemt en hierdoor boetes riskeert.   

Over de do’s en dont’s bij het meedingen naar en het uitvoeren van bouwprojecten in Duitsland, de beginselen van de Duitse verordening “Vergabe- und Vertragsordnung für Bauleistungen”,Teil B (VOB/B), de implicaties van het Arbeitnehmer-Entsendegesetz, de 183-dagen-regeling en de 15%-voorheffingsregeling gaat het tijdens een avondbijeenkomst in Kleve op 13 april a.s.: Nederlandse ondernemers die in Duitsland zaken (willen) doen, kunnen tijdens de “Duitsland-Borrel” bij  Anwaltskanzlei Strick in Kleve hun vragen in het Nederlands voorleggen aan de aanwezige advocaten en (belasting)specialisten. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmeldingsformulier: www.strick.de 

Trefwoorden: Aankoop van vastgoed, Advocaat algemene voorwaarden Duitsland, Advocaat Arbeidsrecht Duitsland, Advocaat Arbeitnehmerentsendegesetz Duitsland, Advocaat Bedrijfsoprichting Duitsland, Advocaat Duits Agentuur- En Distributierecht, Advocaat Duits Faillissementsrecht, Advocaat Gmbh Recht Duitsland, Advocaten Bedrijfsovername Duitsland, Contractenrecht, Fiscale vraagstukken Duitsland, Handelsagenten, Intellectuele Eigendom,

Contact Strick - Rechtsanwälte & Steuerberater

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share